Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
06.05.2019 10:15

Prehľad letnej údržby a komunálnych služieb je dostupný na internetovej stránke


Ilustračná snímka


V marci vyrazili do žilinských ulíc autá, ktoré do minulého týždňa zametali mesto od zimného posypu. Čistenie pokračuje aj naďalej v rámci letnej údržby. Týždenné plány letnej údržby sú zverejnené aj na webe mesta. Občania si tak môžu skontrolovať, v ktorej časti Žiliny sa aktuálne čistí.


Informácie o lokalitách, v ktorých sa priebežne čistia miestne komunikácie, chodníky alebo autobusové zastávky sú na týždennej báze dostupné na internetovej stránke mesta www.zilina.sk, v sekcii Občan/Komunálne služby alebo na oficiálnej facebookovej stránke mesta. Žilinčania tam taktiež nájdu informácie o tom, kde sa aktuálne plánuje kosenie či ošetrovanie drevín, kde sa bude realizovať zber nečistôt, prípadne vývoz smetných nádob.

„Obyvatelia si tu budú môcť prehľadne a po jednotlivých dňoch pozrieť, ako sa realizuje letná údržba v tej-ktorej mestskej časti. Evidujeme množstvo podnetov práve na čistenie mesta, preto verím, že týmto proaktívnym prístupom vyjdeme občanom v ústrety,“ uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne. Doplnil, že mesto navýšilo rozpočet, vďaka čomu sa v meste zvýši intenzita čistení a kosení. „Záleží nám na čistom a upravenom okolí, preto sa z pozície mesta snažíme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme mohli žiť v čistom prostredí,“ dodal.

V uplynulom týždni sa napríklad čistili cesty na Bôriku, pri cintoríne padlých ruských vojakov, v centre mesta, v časti Malá Praha a na Hlinách. Strojné a ručné zametanie chodníkov sa  bude robiť v centre mesta, v Sade SNP, na Štefánikovej ulici či v Strážove. Jarné kosenie sa bude realizovať na trávnikoch v Parku Ľudovíta Štúra, na Bulvári, na Námestí M. R. Štefánika, v Sade na Studničkách, v parkoch na Kysuckej ulici, v Považskom Chlmci a v Bánovej. Na Komenského ulici sa plánuje výsadba stromov a na sídliskách Vlčince, Solinky i na Rosinkách sa budú ošetrovať dreviny.

Autor: (ts-Barbora Zigová, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.04.2019
Stovky detí budú na budúci týždeň čistiť mesto
Stovky detí zo zvolenských základných a stredných škôl sa na budúci týždeň zapoja do spoločnej očisty mesta od odpadu. Aktivita je súčasťou kampane za krajšie mesto a čistejšiu prírodu Spolu vyzbierame viac 2019, konanej pri príležitosti Dňa Zeme.
viac
14.12.2019
Žilinčania môžu sledovať zimnú údržbu aj online
Harmonogram a priebeh prác zimnej údržby budú môcť obyvatelia Žiliny, podobne ako v minulom roku, sledovať online.
viac
12.11.2021
Priebeh zimnej údržby v Žiline budú môcť občania sledovať na webe
Okrem 255 kilometrov cestných komunikácií bude mesto Žilina počas zimy udržiavať aj približne 160 kilometrov chodníkov. Práce spojené so zimnou údržbou by mali stáť približne 720-tisíc eur.
viac
22.11.2022
Mesto bude v zime udržiavať vyše 400 kilometrov ciest a chodníkov
V Žiline budú počas zimy udržiavať 257 kilometrov cestných komunikácií a približne 160 kilometrov chodníkov. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %