Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.01.2019 08:35

Predškoláci sa môžu zapojiť do Malej logickej olympiády


Ilustračná snímka: presov.sk


Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadaným odštartuje v týchto dňoch štvrtý ročník súťaže Malá logická olympiáda. Opäť je určený predškolákom. Súťaž preverí ich jednoduché logické myslenie, pamäť, tvorenie pojmov i precvičovanie jemnej motoriky.


Zvládnutie pravidiel logiky a základov počítania u detí predškolského veku je podľa Ľuboša Lukáča z Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove, ktoré súťaž Malá logická olympiáda organizuje, dôležité pre zvládnutie vyučovacích predmetov v škole i pre život samotný.       

"Prvé testovanie logického myslenia sa uskutoční v Prešove. Medzi predškolákov zavítajú nadaní chlapci a dievčatá z prešovských základných škôl, ktorí sa spoločne s deťmi zapoja do logických úloh," uviedol Lukáč.       

Celoslovenské testovanie bude pokračovať počas celého roka, od apríla do decembra. Logickú súťaž možno realizovať samostatne písomnou formou - krúžkovaním alebo spoločným riešením celého detského kolektívu, napríklad pri interaktívnej tabuli. Po ukončení súťaže získa každé dieťa certifikát o absolvovaní Malej logickej olympiády.       

Testovanie logického myslenia sa uskutoční zdarma. Stačí zaregistrovať predškolákov na webovej stránke súťaže www.logickaolympiada.sk. Urobiť tak môže vedenie materskej školy do 30. marca 2019.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2017
Rekoštrukcie prinesú škôlkam viac miest
Mesto Prešov získalo dotácie na rekonštrukciu ďalších dvoch materských škôl. Do škôlok na Čapajevovej a Važeckej ulici tak budú môcť prijať viac detí.
viac
10.11.2017
V BBSK sa do zážitkových programov lesnej pedagogiky zapojilo 13 MŠ
Celkom 13 materských škôl (MŠ) z okresov Zvolen, Banská Bystrica a Banská Štiavnica sa tento školský rok prihlásilo do zážitkových programov lesnej pedagogiky pre MŠ, ktoré organizuje Národné lesnícke centrum (NLC) vo Zvolene.
viac
15.02.2021
Súčasné kapacity materských škôl sú nedostatočné
Súčasné kapacity materských škôl sú nedostatočné. Najvyšší kontrolný úradu SR preveril realizáciu projektov zo strany miestnej samosprávy, ktoré súvisia s rozširovaním priestorových kapacít existujúcich predškolských zariadení.
viac
11.05.2021
Prešovské materské školy budú otvorené aj počas letných prázdnin
Materské školy (MŠ) v Prešove budú k dispozícii aj cez letné prázdniny. V júli a auguste má byť otvorených 19 materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Informovala o tom tlačová referentka mestského úradu Lenka Šitárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %