Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
13.12.2023 12:50

Predseda ZMOS Jozef Božik: samosprávy do konca roka získajú 60 miliónov eur


Snímka z výjazdového rokovania vlády, ktoré sa uskutočnilo v Trenčíne. (Zdroj: ZMOS)


Mestá, obce a samosprávne kraje získajú ešte do konca tohto roka spolu 60 miliónov eur. Po výjazdovom rokovaní vlády, ktoré sa uskutočnilo v Trenčíne, o tom informoval predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik.


„Financie budú rozdelené v tej istej solidárnej štruktúre, ako bolo počas leta rozdelených 54 miliónov eur. Pre samosprávy ide o mimoriadne dôležité zdroje na fungovanie, ktoré nájdu na svojich účtoch ešte do konca tohto roka,“ informoval predseda ZMOS Jozef Božik.

Poďakoval za plnenie viacerých priorít, ktoré boli predmetom podpísaných memoránd medzi ZMOS a politickými stranami. Ide o oddialenie účinnosti MBÚ, optimalizácie siete nemocníc i stavebnej legislatívy.

„Na rokovaní vlády som informoval o výhradách, ktoré som ako predseda ZMOS uplatnil pri včerajšom hlasovaní v tripartite, keď som návrh rozpočtu podporil s výhradami,“ uviedol Jozef Božik.

Počas neformálnych rokovaní s ministerkou zdravotníctva SR Zuzanou Dolinkou sa predseda ZMOS dohodol na tom, že ZMOS bude nominovať svojich zástupcov do pracovných skupín v oblasti kvality a dostupnosti zdravotných služieb v jednotlivých regiónoch. 

„V tej časti rokovania, ktorej som sa zúčastnil, bola pozornosť venovaná aj problematike rozvoja Trenčianskeho samosprávneho kraja a jeho dvoch hlavných regiónov: Považia a Hornej Nitry. Vláda rozdelila 2,1 milióna eur viacerým mestám a obciam Trenčianskeho kraja,“ doplnil Jozef Božik s tým, že rokovanie vlády prinieslo rozhodnutia ktoré v tejto chvíli samosprávam pomôžu. 

„Premiér Robert Fico jasne deklaroval, že má záujem o spoluprácu so ZMOS. Dohodli sme sa, že budúci rok sa zúčastní aj na rokovaní Rady ZMOS,“ dodal Jozef Božik.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.12.2017
Po roku bude vláda opäť zasadať v Revúcej
Vládny kabinet sa po roku vracia do Revúcej. Dnes (6. 12.) tam bude mať opäť svoje výjazdové rokovanie. Ministri majú na programe doplnenie akčného plánu pre jeden z najmenej rozvinutých okresov Slovenska. Ako z neho vyplýva, pre región by mala vláda zo svojej rezervy vyčleniť milión eur.
viac
27.05.2023
Samosprávy rokovali s premiérom Ľudovítom Ódorom o viacerých témach
Premiér SR Ľudovít Ódor sa stretol s predstaviteľmi samospráv. ZMOS na rokovaní zastupoval jeho nový predseda Jozef Božik, jeho predchodca vo funkcii Branislav Tréger, 1. podpredseda ZMOS Radomír Brtáň a podpredseda Komory miest Martin Chren.
viac
14.07.2023
Štvrté online zasadnutie Rady ZMOS k mimoriadnej téme
Online rokovanie Rady ZMOS sa uskutočnilo k prerokovaniu stanoviska združenia k zrušeniu spoločného rokovania predsedu vlády SR zo zástupcami územnej samosprávy zo strany predsedu vlády SR, ktoré sa malo uskutočniť v stredu o 9:00 hod na Úrade vlády SR.
viac
12.12.2023
Výjazdové rokovanie vlády SR v Trenčíne
Prvé výjazdové rokovanie vlády SR sa uskutoční v utorok 12. decembra o 10.00 h v priestoroch Gastrocentra na Hviezdoslavovej 201 v Trenčíne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %