Utorok 14.05.2024
Dnes má meniny 
Bonifác
°C
30.11.2023 11:23

Pre niekoho odpad, pre iných poklad


Ilustračná snímka


Týmto spôsobom pristupujú zamestnanci Technických služieb mesta Dubnica nad Váhom ku knihám, ktoré svoju životnú púť mali ukončiť na zbernom dvore. Vďaka iniciatíve zamestnancov však v jeho priestoroch vznikla malá knižnica, ktorá ponúka možnosť bezplatnej výpožičky či výmeny rôznorodých titulov.


Nepotrebné knihy tak dostali druhú šancu na život, pred likvidáciou ich zachránil nápad, ktorého hodnota je nevyčísliteľná, a to z dôvodu, že nebolo potrebné vynaložiť žiadne finančné prostriedky. Knižnica pri vstupe na zberný dvor sa skladá z políc rovnako dovezených na zberný dvor, kde mali byť rozobrané a zlikvidované. Namiesto toho slúžia ďalej a plnia tento milý účel. Nevyčísliteľná hodnota tohto projektu spočíva aj v jeho kultúrno-vzdelávacom význame. „Knihy sa takýmto spôsobom vyhli tomu, aby skončili v separovanom odpade. Považujeme ich za naše kultúrne bohatstvo, a preto sme radi, že ešte niekomu poslúžia,“ povedala riaditeľka TSM Dubnica nad Váhom Vladimíra Klačanská. Dodala tiež, že vďaka tejto malej knižnici majú možnosť dopĺňať tituly do mestských knižných búdok v rámci mesta.

Po svoju knižku si na zberný dvor môžete zájsť kedykoľvek počas otváracích hodín. Zároveň môžete doniesť aj publikácie, ktoré už z rôznych príčin doma mať nechcete. Zamestnanci TSM ich do knižničky radi zaradia.

Autor: (Mesto Dubnica nad Váhom)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2016
Rimavská Sobota by mala zabezpečovať vývoz odpadu aj z ďalších okolitých obcí
Rozšírenie vývozu tuhého komunálneho odpadu (TKO) a zmena spôsobu jeho likvidácie patria medzi aktuálne zámery samosprávy Rimavskej Soboty na ďalšie obdobie.
viac
03.04.2023
ARRIVA spustila projekt zdieľaných knižníc pre cestujúcich
Spoločnosť ARRIVA pripravila pre svojich cestujúcich projekt zdieľaných knižníc pod názvom „Daruj knihe druhú šancu“. Každý si z nich môže vziať knihu na spríjemnenie cestovania, ale aj priniesť už prečítané knihy z vlastnej knižnice a dať im šancu osloviť ďalších čitateľov.
viac
13.10.2023
Za 3 litre použitého kuchynského oleja dostanete liter nového
Technické služby mesta Dubnica n/V prichádzajú v druhej polovici roka rovno s dvoma novinkami týkajúcimi sa zberu kuchynských olejov a tukov.
viac
09.05.2024
Zisk z predaja priesad investujú technické služby do verejnej zelene
Technické služby mesta Humenné aj tento rok predávajú priesady zo svojho skleníkového hospodárstva. Verejnosti ponúkajú rôzne druhy priesad zeleniny a kvetov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %