Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
21.12.2022 09:30

Pre lyžiarov cez sviatky sprístupnia ďalšie lyžiarske svahy


Ilustračná snímka: (tasr).


Počas vianočných sviatkov sprístupnia pre lyžiarov aj ďalšie zjazdovky v regióne Vysokých Tatier. Snowpark Lučivná neďaleko Popradu otvorí svoje brány vo štvrtok 22. decembra.


Vedenie strediska o tom informovalo na sociálnej sieti. Vernár - Studničky otvorí areál v nedeľu 25. decembra, potvrdil to prevádzkovateľ strediska Ján Alexa.

Počasie umožnilo prevádzkovateľom naplno využiť zasnežovaciu infraštruktúru a doplniť zásoby snehu aj vo väčších strediskách. "Už od piatka 23. decembra, respektíve od Štedrého večera budú mať lyžiari k dispozícii ďalšie vysnežené a upravené zjazdovky vo Vysokých Tatrách, v prevádzke bude aj sánkarská dráha z Hrebienka," informoval PR manažér prevádzkovateľa Marián Galajda.

Lyžovať sa bude na všetkých zjazdovkách na Štrbskom Plese vrátane zjazdoviek Solisko a Furkotka. "Rovnako je pripravená zjazdovka zo Skalnatého Plesa až do Tatranskej Lomnice, lyžovať sa bude už aj na Jakubkovej lúke v Novom Smokovci. S výnimkou Lomnického sedla, ktoré je odkázané výlučne na prírodný sneh, budeme lyžovať vo všetkých lokalitách. Na zjazdovkách je v prieme pol metra snehu," priblížil riaditeľ horského strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský.

Na Hrebienku, ktorého dominantou je Tatranský ľadový dóm s podobou Baziliky Božieho hrobu v Jeruzaleme, je aktuálne v prevádzke už aj sánkovačka na 2,5 kilometra dlhej trase. Od 27. decembra bude v prípade dobrých snehových podmienok k dispozícii i nočná sánkovačka.

Okrem zjazdového lyžovania sú v prevádzke už aj areály pre bežkárov. Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry informovalo, že aktuálne sú upravené trate Kolbisko a Starolesnianske lúky v Tatranskej Lomnici, okruh Tatrahaim v Tatranskej Polianke, na Štrbskom Plese je k dispozícii Mlynická lúka a tiež Šprintérska a Andelova trať.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2016
Slovenské veľhory lákajú turistov aj mimo letnej a zimnej sezóny
Ako informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová, v mimosezónnom období sa oplatí v slovenských veľhorách aj ubytovať, pretože jednotlivé ubytovacie zariadenia ponúkajú rôzne jesenné pobytové balíčky.
viac
06.12.2017
Lyžovačku v Lomnickom sedle si lyžiari tento rok užijú skôr
Vo Vysokých Tatrách v posledných dňoch napadlo dostatok prírodného snehu, a preto si už od soboty 9. decembra užijú milovníci lyžovania prvú lyžovačku premiérovo z Lomnického sedla.
viac
16.06.2020
Turistické chodníky v Tatrách sú po sezónnej uzávere opäť otvorené
V Tatranskom národnom parku (TANAP) sa skončila sezónna uzávera a návštevníci môžu od pondelka využívať kompletne všetky značkované chodníky vrátane prechodov cez vysokohorské sedlá a trasy, ktoré vedú na turisticky sprístupnené štíty.
viac
02.12.2023
Lyžiarske stredisko Jahodná spustí sezónu na Mikuláša
Lyžiarske stredisko Jahodná pri Košiciach spustí lyžiarsku sezónu v stredu (6. 12.) otvorením detskej zjazdovky. Pre TASR to potvrdil vedúci strediska Rastislav Kohan.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %