Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
29.07.2016 10:26

Pozvánka do Hradného múzea vo Fiľakove


Ilustračný výrez.


Hradné múzeum vo Fiľakove každého srdečne pozýva na vernisáže dvoch nových výstav do priestorov Fiľakovského hradu a Mestského vlastivedného múzea.


Na štvrtom poschodí Bebekovej bašty sa 05. augusta 2016 o 17:00 hodine otvára výstava Baníckeho múzea v Rožňave s názvom "Poézia kameniny", ktorá návštevníkom predstaví históriu rožňavskej kameninovej manufaktúry.

Exponáty pochádzajú z Baníckeho múzea v Rožňave, Východoslovenského múzea v Košiciach a Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote. Kurátorkou výstavy je historička Mgr. Sylvia Holečková.

            V galérii Mestského vlastivedného múzea sa 12. augusta 2016 o 17:00 hodine v rámci trojdňového podujatia XXVI. Palóckych dní a Dní mesta Fiľakovo otvára fotografická výstava Mariana Mesiarika s názvom "ASSUMPTIO BEATAE MARIAE VIRGINIS".

Výstava záujemcom predstaví postup reštaurovania svätyne rímskokatolíckeho kostola vo Fiľakove prostredníctvom farebných fotografií. Jedinečné zákulisné zábery zachytávajú jednotlivé fázy čistenia a reštaurovania vzácnych fresiek, plastík a architektonických článkov v interiéri kostola.

Autor: (ts-hmf)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2016
Šuster, drž sa svojho kopyta!
Hradné múzeum vo Fiľakove každého srdečne pozýva na vernisáž výstavy Východoslovenského múzea v Košiciach s názvom „Šuster drž sa svojho kopyta!“, ktorá sa uskutoční 14. októbra 2016 v galérii Mestského vlastivedného múzea o 17. hodine.
viac
12.04.2019
Putovná výstava Svetového združenia maďarských fotografov
Svetové združenie maďarských fotografov je spolok, ktorý zastrešuje fotografov rôznych žánrov, žijúcich mimo svojej materskej krajiny, Maďarska. Ide prevažne o amatérskych tvorcov, ktorí zhotovujú snímky zo záľuby a pre radosť, ale o úrovni a kvalite ich práce svedčí profesionalita samotných záberov
viac
23.09.2019
Otvorenie výstavy „30 rokov ochrany prírody v Cerovej vrchovine” vo Fiľakove
Po Rimavskej Sobote a Lučenci si budú môcť záujemcovia pozrieť výstavu s názvom “30 rokov ochrany prírody v Cerovej vrchovine” aj vo Fiľakove.
viac
17.08.2020
Samospráva ukončila päťročnú revitalizáciu hradu a podhradia
Takmer 1,2 milióna eur investovala počas posledných piatich rokov samospráva Fiľakova v okrese Lučenec do revitalizácie Fiľakovského hradu a jeho podhradia, ktorú ukončila v piatok oficiálnym odovzdaním.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %