Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
22.03.2022 09:30

Poslanci TSK schválili humanitárnu pomoc za 50 000 eur černihivskej samospráve


Ilustračná snímka.


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) poskytne partnerskej ukrajinskej Černihivskej regionálnej štátnej správe materiálnu pomoc za 50 000 eur. Pomoc na odstraňovanie následkov ruskej vojenskej agresie odsúhlasili v pondelok poslanci Zastupiteľstva TSK jednomyseľne.


Ako informoval predseda TSK Jaroslav Baška, Trenčiansky kraj požiadalo o pomoc vedenie Černihivskej regionálnej štátnej správy písomne 3. marca.

Krajskí poslanci v pondelok zároveň uznesením odsúdili „neoprávnenú a nedôvodnú vojenskú agresiu Ruskej federácie proti Ukrajine a ľudské utrpenie spôsobené agresiou“.

Poslanci Zastupiteľstva TSK na návrh poslanca Tomáša Merašického schválili aj odstúpenie od dohody o trhovej, ekonomickej, vedecko-technickej a kultúrnej spolupráci s ruskou Volgogradskou oblasťou, ktorú kraj podpísal v roku 2005.

Vyjadrili tiež solidaritu s nevinnými obeťami agresie a ochotu Trenčianskeho samosprávneho kraja podieľať sa na humanitárnej pomoci pre Ukrajinu a jej obyvateľov.

Poslanci odobrili už poskytovanú humanitárnu pomoc pre vojnových utečencov z Ukrajiny formou ubytovania v ubytovacích zariadeniach vo vlastníctve Trenčianskeho samosprávneho kraja a celodennej stravy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.09.2018
MsZ schválilo vypracovanie koncepcie plateného parkovania v meste
Mestské zastupiteľstvo v Skalici v stredu odsúhlasilo vypracovanie koncepcie plateného parkovania v centrálnej mestskej zóne. Mesto zareagovalo na podnety od občanov mesta a Mestskému úradu uložilo, aby vypracoval koncepciu plateného parkovania v centre mesta.
viac
27.11.2018
TSK bude v budúcom roku hospodáriť s takmer 200-miliónovým rozpočtom
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) bude v budúcom roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom takmer 200 miliónov eur. Rozpočet na rok 2019 schválili na svojom pondelkovom (26. 11.) zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
23.08.2021
Zastupiteľstvo KSK nanovo schválilo 30 000 eur na pomoc južnej Morave
Finančnú pomoc v sume 30 000 eur Juhomoravskému kraju, ktorý 24. júna postihlo ničivé tornádo, v pondelok opätovne schválilo Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK).
viac
01.03.2022
ZMOS zriadil transparentný účet a prichádza s ďalšími aktivitami
Združenie miest a obcí Slovenska v pondelok zriadilo Transparentný účet. Okrem toho spracovalo vzory konkrétnych uznesení zastupiteľstiev k adresnej pomoci a tiež apeluje na vysoké školy a univerzity.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %