Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
08.02.2020 07:55

Poslanci schválili novú internú smernicu o čerpaní výdavkov volebných obvodov


MsÚ Prievidza. Ilustračná snímka


Mestskí poslanci v Prievidzi na januárovom zastupiteľstve schválili novú internú smernicu, ktorá upravuje postup pri čerpaní výdavkov z rozpočtu mesta Prievidza výbormi volebných obvodov.


Nová smernica upravuje spôsob čerpania finančných prostriedkov z rozpočtu mesta na financovanie operatívnych požiadaviek výborov volebných obvodov, o ktorých rozhodujú poslanci mesta v jednotlivých volebných obvodoch, na základe požiadaviek obyvateľov mesta.

Smernica definuje možnosti využitia finančných prostriedkov ako aj situácie, kedy finančné prostriedky nemôžu byť výborom volebného obvodu použité.

Finančné prostriedky môžu byť použité výborom volebného obvodu so schváleným zámerom a cieľom programového rozpočtu mesta na organizovanie kultúrnych, spoločenských, charitatívnych a športových podujatí; občerstvenie okrem alkoholu na podujatia organizované VVO; či výdavky na reprezentačné a propagačné účely. Takisto môžu byť použité na opravy chodníkov, lavičiek, detských ihrísk; údržbu a opravy majetku mesta; zveľaďovanie verejného priestranstva a ochranu a čistenie prírody.

Finančné prostriedky naopak nemôžu byť použité na podporu materských škôl a základných škôl a denných centier, pretože na tieto účely sú v rozpočte mesta vyčlenené zdroje v programe Vzdelávanie, a v programe Sociálne služby.

Autor: (ts-MsÚ Prievidza)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.12.2016
Prievidza bude budúci rok hospodáriť s viac ako 33,5 miliónmi eur
Prievidza plánuje budúci rok hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške viac ako 33,5 milióna eur. Základný dokument mesta dnes jednohlasne odobrili na svojom rokovaní mestskí poslanci.
viac
23.08.2018
Mestských poslancov bude v nasledujúcom volebnom období menej
Počet mestských poslancov, ktorí budú v nasledujúcom volebnom období hájiť záujmy Kremničanov v mestskom zastupiteľstve, sa zníži. Namiesto súčasných 13 poslancov bude o veciach verejných v Kremnici rozhodovať 11 poslancov.
viac
23.04.2020
Prešovskí poslanci schválili prijatie úveru vo výške 4 milióny eur
Na dofinancovanie stavieb, ktoré má mesto schválené v pláne investičnej výstavby, prešovskí mestskí poslanci v stredu schválili úver vo výške 4 milióny eur.
viac
10.06.2020
Mesto Prievidza pozastavilo investície v sume takmer 280 000 eur
Opatrenie v súvislosti s výpadkom príjmov v nadväznosti na pandémiu nového koronavírusu premietla do prvej úpravy rozpočtu mesta, ktorú na svojom rokovaní v pondelok (8. 6.) schválili tamojší mestskí poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %