Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.11.2017 08:19

Poprad skrášlia stromčeky ozdobené popradskými školákmi


Snímka zdroj: (poprad.sk).


Mesto Poprad a občianske združenie (OZ) Pre mesto pripravili aj v tomto roku prehliadku vianočných stromčekov vyzdobených žiakmi popradských škôl pod názvom Vyzdobme si vianočný stromček. Žiaci budú môcť predviesť svoju tvorivosť a kreativitu.


Každá škola, ktorá sa do podujatia zapojí, bude mať v centre Popradu vyhradený jeden stromček, ktorý vyzdobí vlastnoručne vyrobenými ozdobami. Tie môžu byť vytvorené ľubovoľnými technikami s prihliadnutím na exteriérové podmienky. Na výzdobu stromčekov nebudú môcť byť použité priemyselne vyrobené ozdoby dostupné v obchodnej sieti.       

"Stromčeky budeme zdobiť vo štvrtok 7. decembra od 9. hodine priamo na Námestí svätého Egídia. Zdobiť stromčeky budú deti pod dozorom pedagogických pracovníkov, každý vianočný stromček bude označený tabuľkou školy, ktorá ho vytvorila," uviedla Edita Pilárová z odboru školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Poprade.       

Vecné ceny pre autorov výzdoby odovzdá mesto Poprad a OZ Pre mesto 8. decembra o 10. hodine počas otvorenia XV. Tradičného vianočného jarmoku.       

Stromčeky budú do 17. decembra vystavené v priestore medzi evanjelickým kostolom a chodníkom na južnej strane námestia. "Budú robiť radosť nielen na námestí, ale od 18. decembra ich budeme distribuovať ďalej, darujeme ich klubom a domovom dôchodcov, ako aj nemocnici," doplnil primátor Popradu Jozef Švagerko.       

Do prehliadky vianočnej tvorivosti sa môžu školy prihlásiť do 30. novembra na odbore školstva, mládeže a športu Mestského úradu v Poprade.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.09.2017
V Trebišove spoznávali krásy historického parku
Mesto Trebišov sa zapojilo do tohoročných Dní európskeho kultúrneho dedičstva (DEKD) komentovanou prehliadkou historického parku a v ňom nachádzajúcich sa pamätihodností mesta Trebišov.
viac
22.11.2017
Prešov v žiari adventu
Nezameniteľnú atmosféru blížiaceho sa adventu dotvára aj vianočná výzdoba. Jej rozsvietenie bude súčasťou otvorenia Vianočných trhov 24. novembra. Dominantou výzdoby bude aj tento rok vianočný stromček, ktorý sa vlani predstavil v novej výzdobe, tohtoročný advent prináša opäť niekoľko noviniek.
viac
22.12.2017
Vianočnými stromčekmi spríjemnia sviatky pacientom po celom Slovensku
Prostredie v nemocniciach pacientom aj zdravotníkom počas vianočných sviatkov spríjemnia živé vianočné stromčeky. Agrorezort daroval prostredníctvom Lesov SR 150 živých slovenských ihličnanov do nemocníc po celom Slovensku.
viac
18.01.2019
Kraj vypovedal zmluvu o poskytovaní obedov 590 školákom na ZŠ Bottova ul.
V priebehu školského roka, na konci októbra, vypovedal Trnavský samosprávny kraj vo svojej Strednej športovej škole Jozefa Herdu (predtým Športové gymnázium) v Trnave zmluvu o poskytovaní stravovania žiakom susediacej Základnej školy na Bottovej ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %