Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
14.09.2023 04:00

Ponitrianske múzeum uvedie do života svojho nového maskota


Absolútnym víťazom sa stal návrh slimáka Kamila (zdroj: Ponitrianske múzeum)


Ponitrianske múzeum v Nitre bude mať nového maskota. Je ním slimák Kamil, ktorý bude v novom školskom roku sprevádzať detských návštevníkov vzdelávacími a tvorivými aktivitami. "Autorkou návrhu maskota je žiačka Základnej umeleckej školy v Šali Liana Šmídová.


Slávnostné uvedenie do života nového maskota spojené s podujatiami pre deti je naplánované na 21. septembra," uviedlo múzeum.         

V tento deň sa program pre deti začne v múzeu už ráno, keď budú pomocou indícií riešiť vo vybraných expozíciách rôzne múzejné úlohy. "Neskôr bude program pokračovať na námestí pred múzeom, kde sa návštevníci dozvedia, ako vlastne slimák Kamil vznikol, a slávnostne ho uvedú do života," informovali organizátori.         

Ako doplnili, súčasťou podujatia bude aj vystúpenie žiakov tanečnej školy N Dance Company z Nitry. "Deti sa s nimi naučia Slimačí tanec. Okrem toho budú pre malých návštevníkov pripravené tvorivé dielne so súťažnou hrou Po stopách slimáka Kamila," doplnila Zuzana Vilčeková z Ponitrianskeho múzea.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.10.2018
Ponitrianske múzeum pripravuje výstavy venované krojom
Ponitrianske múzeum pripravuje na november vo svojich pobočkách v Šali a v Zlatých Moravciach nové výstavy. Podľa slov PR manažérky múzea Ľubice Packovej-Zahradárovej sa budú obe venovať ľudovým krojom.
viac
04.06.2020
Výstava Užitočná krása dreva priblíži krásu tohto prírodného materiálu
Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravilo autorskú, predajnú výstavu drevených výrobkov autora Jozefa Marca pod názvom Užitočná krása dreva.
viac
30.10.2021
Ponitrianske múzeum predstavuje obdobie pred príchodom Slovanov
Obdobie pred príchodom Slovanov na Ponitrie dokumentuje výstava Germáni a ich kultúra, ktorú pripravilo Ponitrianske múzeum v Nitre. Partermi výstavy sú Nitriansky samosprávny kraj a Archeologický ústav Slovenskej akadémie vied (SAV) v Nitre.
viac
28.11.2023
Ponitrianske múzeum pripravilo pre žiakov ZŠ vianočný vzdelávací program
Ponitrianske múzeum v Nitre pripravilo pre žiakov základných škôl vzdelávací vianočný program spojený s tvorivými dielňami. Ako uviedlo múzeum, konať sa bude 7. a 8. decembra. Určený je žiakom prvých až šiestych ročníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %