Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.04.2018 07:00

Poľovnícke dni predstavujú trofeje ulovené v levickom regióne


Program výstavy


Vernisážou Poľovníctvo a príroda sa v piatok začal 22. ročník Levických poľovníckych dní. Okrem preparátov zveri a živočíchov sú na výstave prezentované aj trofeje ulovené v predchádzajúcej poľovníckej sezóne v okrese Levice.


"V porovnaní predchádzajúcim rokom sa zmenilo miesto konania podujatia, premiestnili sme sa na zimný štadión v Leviciach. Pôvodné priestory už kapacitne nestačili," informovali organizátori podujatia. Levické poľovnícke dni potrvajú do 29. apríla.       

Súčasťou podujatia je odborný seminár, ktorý je v tomto roku zameraný na zákon o poľovníctve či africký mor ošípaných, aj medzinárodný festival filmov s tematikou poľovníctva a ochrany prírody. Hlavným motívom vzniku festivalu bolo okrem spestrenia programu aj zvýšenie záujmu poľovníckej a ochranárskej verejnosti o filmovanie slovenskej prírody. Počas predchádzajúcich ročníkov festivalu bolo v Leviciach verejne uvedených viac ako 350 filmov.       

Už tradične kladú organizátori Levických poľovníckych dní veľký dôraz na prácu s deťmi a mládežou. "Organizujeme výtvarné a literárne súťaže Príroda očami detí, do ktorej sa hlásia žiaci nielen z okresu Levice. V rámci akcie Lesníci a poľovníci deťom je celý deň venovaný lesnej pedagogike, lesničiarom, ukážkam sokoliarstva, kynológie, vábenia zveri, lukostreľby, poznávaniu stromov, rastlín a zveri podľa pobytových znakov," skonštatovali členovia Slovenského poľovníckeho zväzu. Pre širokú verejnosť sú pripravené Poľovnícke predajné trhy. Záujemcovia majú možnosť absolvovať prehliadku, vyskúšanie a zakúpenie zbraní, streliva, poľovníckej optiky, oblečenia a obuvi, ako i doplnkov a darčekov s tematikou poľovníctva.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.11.2017
Projekt Z náručia poznania upútal najmladších
„Veď toto je lepšie ako tablet“. Táto veta dolnokubínskeho škôlkara bola azda najlepšou pochvalou za všetko úsilie, ktoré sprevádzalo prípravu a realizáciu projektu Z náručia poznania.
viac
03.04.2019
Zemplínske poľovnícke dni ponúknu aktivity aj pre deti
Zemplínske poľovnícke dni, ktoré sa uskutočnia v Sobranciach tento víkend, ponúknu opäť aj viaceré aktivity pre deti. TASR o tom informovala Lucia Miňová z odštepného závodu Lesov SR v Sobranciach.
viac
28.09.2021
Poštársky život v prvej polovici 20. storočia zachytáva výstava v Poštovom múzeu
Výstava Pošta a poštár: Eugen Zental v poštových službách 1906 – 1948 prináša príbeh pracovného života poštového úradníka z 1. polovice 20. storočia.
viac
07.09.2023
Dni európskeho kultúrneho dedičstva 2023 otvoria v Žiline
Otvárací ceremoniál Dní európskeho kultúrneho dedičstva 2023 na Slovensku sa uskutoční v piatok (8. 9.) v Žiline. Informovala o tom vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou Mestského úradu v Žiline Katarína Gazdíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %