Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
08.02.2023 10:35

Poľovníci vyzbierali v prírode minulý rok 270 ton odpadu


Snímka zdroj: (lesmedium.sk).


Poľovníci vyzbierali v prírode minulý rok 270 ton odpadu. Do výzvy sa zapojilo 117 užívateľov poľovných revírov.


Najaktívnejšími poľovníkmi boli užívatelia revírov z okresov Trnava, Nitra, Trenčín, Malacky a Ružomberok. Informoval o tom hovorca Slovenskej poľovníckej komory Alojz Kaššák.

"Ešte nikdy sa nám nepodarilo vyzbierať viac ako 250 ton odpadu, avšak minulý rok to naši poľovníci tromfli. Stále sa však opakuje nahromadený odpad hlavne v okolí hlavných ciest, frekventovaných lesných ciest a turistických chodníkov," priblížil Kaššák.

SPK zároveň poskytuje pre poľovníkov po zorganizovaní akcie príspevok z Fondu rozvoja a zveľaďovania poľovníctva vo výške 50 eur. Ročne tak vyplatia užívateľom v priemere 4000 eur. Štvrtý ročník iniciatívy Čistý revír = čistá príroda vyhlásila SPK spolu s TV Halali.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.10.2019
...a znova máme Dušičky
Na dvere klope sviatok zosnulých, počas ktorého sa rovnako ako každý rok chystáme zaplaviť cintoríny tonami sviečok, kahancov, umelých kvetov, plastových kvetináčov a ďalším materiálom.
viac
10.07.2020
Zber odpadkov v lese a odštartovaný štvormesačný duel influencerov
V rámci dlhodobej kampane „Vezmi si ma“, ktorou spoločnosť ENVI-PAK upozorňuje na znečistenie životného prostredia odpadmi, prichádza táto OZV s novou aktivitou. So súťažou dvoch travel blogerov, ktorí vyzývajú verejnosť, aby sa k nim pridala.
viac
02.12.2021
V prírode nájdete pozoruhodne bizarný odpad
Dobrovoľní zberatelia odpadkov vedia, že v prírode natrafia na plasty, plechovky, cigaretové ohorky či obaly zo sladkostí, ale neraz ich prekvapí či až zarazí rarita, nad ktorou ostáva stáť rozum.
viac
30.09.2022
Poľovníci za posledné štyri roky odstránili z lesov 830 ton odpadu
Neporiadok a čierne skládky nachádzame nielen v mestách a na ich okrajoch, ale aj v prírode mimo obývaných oblastí. Množstvo odpadu sa nachádza v našich lesoch. Podľa informácií Slovenskej poľovníckej komory práve odtiaľ vyviezli poľovníci za posledné štyri roky 830 ton odpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %