Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
06.08.2020 03:45

Polícia hľadá nové policajné psy


Ilustračná snímka.


Policajti hľadajú nové policajné psy. Odbor kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru (PZ) SR vypísal verejné obstarávanie na psy na služobné využitie v rámci PZ SR. Informuje o tom Ministerstvo vnútra SR na webovej stránke.


Polícia hľadá konkrétne psy alebo suky stredných a väčších plemien ako napríklad nemecký ovčiak, belgický ovčiak - malinois či iných vhodných plemien alebo krížence. Psy by mali mať od 12 do 72 mesiacov a spĺňať by mali zdravotné a povahové požiadavky na výkon služby. Medzi požadované vlastnosti patria primerané reakcie na rôznorodé prostredie, rušivé vplyvy a streľbu, schopnosť sledovať stopu, základná poslušnosť, teda ovládanie na vôdzke, štekanie na povel, aportovanie, odloženie a privolanie psa. Dôraz kladú tiež na schopnosť brániť psovoda.

Uchádzači majú spolu s cenovou ponukou predložiť medzinárodný veterinárny preukaz alebo pas zvieraťa s platnou vakcináciou proti besnote, psinke, parvoviróze, hepatitíde a kotercovému kašľu nie staršou ako jeden rok. Tiež veterinárne potvrdenie o stave psa nie staršie ako päť dní a preukaz o pôvode, ak ho má pes vystavený. Majiteľ psa musí predložiť aj RTG snímky na dyspláziu bedrových a lakťových kĺbov psa a tiež RTG snímky chrbtice psa nie staršie ako tri mesiace.

Predpokladaná cena zákazky je 21 000 eur. Ponuky možno predkladať na emailovú adresu okhppz@minv.sk do 24. augusta 15.00 h. Majiteľa psa, ktorý splní podmienky účasti, polícia vyzve na predvedenie psa na posúdenie jeho kvality. „Kritériom hodnotenia bude najlepší pomer ceny a kvality,” uviedlo Ministerstvo vnútra SR.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora na Slovensku: Kultúra a duchovné hodnoty
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri tentokrát sa zameraním na kultúrne a duchovné hodnoty.
viac
30.10.2020
Hľadajú sa možnosti na pokračovanie programu MOPS
Rezort vnútra a splnomocnenkyňa vlády SR ubezpečujú všetky obce a mestá, ktorým končia zmluvy o NFP koncom roka 2020 v programe MOPS, že intenzívne hľadajú možnosti pre identifikáciu dostupných finančných zdrojov, ktoré umožnia spustiť ďalšie výzvy.
viac
15.01.2021
Kamerový systém rozšírili o deväť kamier
V Krásne nad Kysucou rozšírili na konci roku 2020 kamerový systém v rámci projektu Prevencia kriminality a výtržníctva. Kamerový systém, priamo napojený na mestskú políciu, sa rozšíril o deväť kamier a momentálne ich je v meste k dispozícii 39. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke.
viac
19.10.2023
SIEA: Hľadajú ľudí, ktorí chcú pomáhať svojim regiónom
V Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre hľadajú ľudí, ktorí chcú pritom svojim regiónom pomôcť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %