Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.03.2020 01:30

Podnikatelia so záujmom o mestské zákazky sa môžu ešte stále registrovať


Mestský úrad v Žiline. Snímka zdroj: (zilina.sk).


Žilinská radnica pred rokom úspešne spustila systém informovania podnikateľských subjektov o vyhlásení jednotlivých zákazok s nízkou hodnotou, ktoré je povinné mesto realizovať v zmysle zákona o verejnom obstarávaní. K dnešnému dňu sa do databázy mestského úradu prihlásilo 71 záujemcov.


Najviac z nich (30) tvoria stavebné spoločnosti, 16 záujemcov v projektových a inžinierskych  činnostiach, zhodne 3 záujemcovia z oblasti geodetických prác a stavebného dozoru. O vyhlásené zákazky tovarov a služieb sa zaujíma celkom 19 subjektov.

„Aj v tomto roku chceme pokračovať v tomto úspešnom projekte a opätovne vyzývame všetkých, ktorí chcú byť informovaní o zákazkách s nízkou hodnotou, aby sa registrovali do databázy záujemcov. Našou snahou je, aby sa do súťaží prihlásilo čo najviac spoločností a aby boli o týchto výzvach čo najlepšie informovaní,“povedal primátor Peter Fiabáne.

Súkromné spoločnosti, subjekty a jednotlivci, ktorí chcú spolupracovať pri mestských zákazkách a byť informovaní o výzvach na predloženie ponuky, majú aj tento rok možnosť registrovať sa do databázy elektronicky. Stačí svoju registráciu poslať na e-mail roman.osika@zilina.sk (Ing. Roman Osika, vedúci oddelenia verejného obstarávania na Mestskom úrade v Žiline). Žiadosť musí obsahovať obchodné meno, sídlo, IČO, rozsah záujmu, presnú emailovú adresu na zasielanie notifikácií spolu s výzvami na predloženie ponuky.

Následne, pri vyhlasovaní zákaziek s nízkou hodnotou, príde registrovaným firmám elektronická notifikácia spolu s výzvou na verejné obstarávanie na uskutočnenie prác. Potencionálnych dodávateľov bude samospráva oslovovať podľa typu zákazky, podľa povahy prác a podľa ďalších podmienok. Aj naďalej sú však všetky výzvy vo verejnom obstarávaní zverejnené na internetovej stránke mesta.

Pre účasť v podlimitných a nadlimitných zákazkách, bude mesto Žilina ako verejný obstarávateľ, vyžadovať splnenie podmienok účasti osobného postavenia, podľa Zákona o verejnom obstarávaní.

Ďalšie informácie sú dostupné na: www.zilina.sk/mesto-zilina-volne-miesta-a-ponuka-verejne-obstaravanie.

 

Autor: (Vladimír MIŠKOVČÍK, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2020
Žiar nad Hronom hľadá nového poskytovateľa právnych služieb
Mesto Žiar nad Hronom hľadá nového poskytovateľa právnych služieb. Keďže mu skončila zmluva s aktuálnym, prostredníctvom verejnej súťaže hľadá spoločnosť, ktorá mu bude právne služby poskytovať do konca budúceho roka.
viac
28.07.2020
Veľké a Malé Leváre spojí cyklotrasa, na investíciu využijú eurofondy
Vyše trojkilometrovú cyklotrasu medzi obcami Veľké a Malé Leváre v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) vybuduje spoločnosť Swietelsky-Slovakia.
viac
07.08.2020
Mesto Skalica zverejnilo výsledky súťaže na opravu ZŠ Strážnická
Mesto Skalica zverejnilo výsledky verejnej súťaže na podlimitnú zákazku s názvom Riešenie havarijnej situácie a zvýšenie energetickej účinnosti objektu telocvične ZŠ Strážnická v Skalici, o ktorú prejavilo záujem 11 subjektov.
viac
05.01.2021
B. Štiavnica vyhlásila súťaž na rekonštrukciu atletického štadióna
Samospráva Banskej Štiavnice vyhlásila verejnú súťaž na rekonštrukciu a modernizáciu atletického štadióna. Uchádzači o zákazku v predpokladanej hodnote vo výške viac ako 530 000 eur môžu ponuky mestu predložiť do 28. januára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %