Nedeľa 06.10.2024
Dnes má meniny 
Natália
°C
04.10.2024 01:05

Poďakovanie za úrodu v skanzene Pribylina otvorí sprievod s dožinkovým vencom


Snímka zdroj: Visit Liptov


Tohtoročné poďakovanie za úrodu v skanzene v Pribyline otvorí sprievod s dožinkovým vencom cez liptovskú dedinu. Zapojiť sa doň môžu aj návštevníci. Podujatie sa uskutoční v nedeľu 6. októbra. Informovala o tommarketingová manažérka Liptovského múzea Sláva Križková.


Tradíciu osláv ukončenia žatvy alebo takzvané dožinky si ľudia uchovávajú už stáročia. "Nezabudli sme na ne ani v Múzeu liptovskej dediny Pribylina. Odslúžime slávnostné služby Božie, vystavíme tohtoročnú úrodu zo záhrad či poľnohospodárske plodiny a produkty. Ochutnať tiež bude možné chlebík a pečivo z Liptova," uviedla programová vedúca Liptovského múzea Silvia Vančová.         

Pre deti pripravili hravé a tvorivé aktivity s úrodou z poľa, záhrady či lesa. Na slávnostiach vystúpia folklórne skupiny zo Smrečian a Závažnej Poruby.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.05.2021
Návštevníci skanzenu si vychutnajú výhľad z novej rozhľadne
V areáli Múzea liptovskej dediny v Pribyline vybudovali novú rozhľadňu. Je súčasťou náučného chodníka, ktorý návštevníkov prevedie podtatranskou prírodou. Výhľad z rozhľadne si budú môcť turisti vychutnať už od tejto sezóny.
viac
16.04.2022
Pribylinský skanzen ponúka návštevníkom tradičný veľkonočný program
Tradície a zvyky charakteristické pre veľkonočné obdobie predvedú od piatka do nedele (17. 4.) v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline. Informovala o tom odborná referentka kultúry z Liptovského múzea Martina Vilčeková.
viac
25.07.2022
V pribylinskom skanzene sa stretli včelári z celého Slovenska
Včelári z celého severného Slovenska aj okolia sa v nedeľu stretli na Liptove, v skanzene v Pribyline.
viac
26.09.2024
Do skanzenu v Pribyline prenesú originálnu 120-ročnú sýpku
Múzeum liptovskej dediny v Pribyline sa rozrastie o historicky cennú zrubovú sýpku. Originálna stavba zo začiatku 20. storočia bude medzi kópiami dedinských domčekov unikátom. Múzeum tak zachráni poslednú takúto pôvodnú sýpku v obci Pribylina.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.04 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.61 %