Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
07.09.2020 10:20

Pilotné testovanie novej výučby na základných školách


Ilustračná snímka.


Rezort školstva informuje o ďalšej zmene, ktorú so sebou priniesla koronakríza. Základné školy budú môcť preberať učivo nie po ročníkoch, ale v priebehu troch viacročných cyklov. Do pilotného trojročného testovania nového programu výučby vstúpilo 25 škôl zo Slovenska.


Základné školy budú môcť preberať učivo nie po ročníkoch, ale v priebehu troch viacročných cyklov. Učiteľom to umožní sústrediť sa na individuálne potreby žiakov a pochopenie učiva – deti totiž budú mať na zvládnutie štátom predpísaného učiva viac času.

Kým dnes musia základné školy prebrať štátom predpísané učivo za rok, po novom si ho budú môcť rozložiť do dlhšieho obdobia – cyklu. Prvý cyklus začína prvým a končí tretím ročníkom, druhý cyklus spája štvrtý a piaty ročník, tretí cyklus trvá od šiesteho do deviateho ročníka základnej školy.

Pilotné overovanie je trojročné, až následne – v prípade úspechu sa predpokladá uplatnenie nového modelu na celom Slovensku. Zapojené školy získajú pri zavádzaní zmien podporu Štátneho pedagogického ústavu a ďalších rezortných inštitúcií. Do programu je možné sa zaregistrovať cez webstránku ŠPÚ.

Ide o ďalšiu zmenu v oblasti školstva po otvorení učebnicového trhu.

Bližšie informácie sa dočítate TU

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2020
Základné školy sa môžu zapojiť do projektu „Hovorme o jedle“
Základné školy sa už od 16. septembra 2020 budú môcť zaregistrovať a realizovať aktivity VIII. ročníka HOVORME O JEDLE.
viac
25.09.2020
Mesto získalo na modernizáciu učební ZŠ viac ako jeden milión eur
Mesto Žilina získalo viac ako jeden milión eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu odborných učební základných škôl (ZŠ).
viac
15.10.2020
(1.) ZMOS adresoval rezortu školstva zásadné pripomienky k aktuálnej NZ
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci medzirezortného pripomienkového konania adresovalo ministerstvu školstva zásadné pripomienky k novele zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve. Kľúčové sa týkajú povinných materských škôl a rozhodovania o sieti škôl.
viac
15.10.2020
(2.) ZMOS adresoval rezortu školstva zásadné pripomienky k aktuálnej NZ
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci medzirezortného pripomienkového konania adresovalo ministerstvu školstva zásadné pripomienky k novele zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve. Kľúčové sa týkajú povinných materských škôl a rozhodovania o sieti škôl.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %