Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.11.2022 08:25

Petržalka sprísni pravidlá parkovania aj v ďalších jej štvrtiach


Ilustračná snímka: (tasr).


Bratislavská Petržalka bude sprísňovať pravidlá parkovania aj v ďalších miestnych štvrtiach. Aktuálne ich plánuje spustiť v častiach Háje I a II a Lúky VI.


Zároveň by sa malo do Petržalského parkovacieho systému (PPS) zapojiť ďalšie súkromné parkovisko. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

V miestnych štvrtiach, kde by sa mali najbližšie sprísniť pravidlá, budú môcť vodiči po ich "zazónovaní" zaparkovať len na miestach vyznačených modrou farbou. Parkovanie mimo nich môže byť po viacerých priestupkoch pokutované. Okrem toho by sa malo do miestneho verejného parkovacieho systému zapojiť aj parkovisko na Farského ulici, neďaleko zjazdu zo Starého mosta. Parkovanie na ňom bude možné za poplatok jednou euro na noc.

Funkčnosť "zónovania" v lokalitách, kde už nové pravidlá platia, si mestská časť overila priamo u motoristov. Podľa väčšiny opýtaných nová regulácia výrazne alebo čiastočne zlepšila ich parkovanie a tri štvrtiny z nich pozorujú vo svojej lokalite výrazné alebo čiastočné zlepšenie parkovania aj podľa dopravných predpisov.

Samospráva zaviedla zónovanie v častiach Dvory I, III, V a VI a v Starej Petržalke. Prvé z nich spustila od septembra nadväzujúc na časť Dvory IV, kde od januára funguje Bratislavský parkovací asistent (PAAS) z dielne bratislavského magistrátu. V ankete mestská časť oslovila všetkých rezidentov z týchto zón, vrátane tej mestskej.

Najväčší pomer nespokojných, podobne ako spokojných, pochádza z magistrátnej zóny PAAS Dvory 4. Podľa Ivana Lučaniča z referátu mobility petržalského miestneho úradu to môže byť zapríčinené práve jej spoplatnením. Nové "modré" zóny z dielne mestskej časti totiž zostávajú, v porovnaní s celomestskou parkovacou politikou, naďalej bezplatné.

"Motoristov to polarizuje i napriek lepšej dostupnosti voľných parkovacích boxov, ktorú väčšina vníma," poznamenal Lučanič. Doplnil, že mestská časť bude pre svojich rezidentov uzatvárať aj ďalšie parkovacie zóny.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2020
Elektrické kolobežky priniesli aj negatíva
Zdieľané elektrické kolobežky priniesli v Bratislave okrem pozitívneho vplyvu na ekologickú a zdieľanú mobilitu aj negatíva vo forme blokovania komunikácií či porušovania verejného poriadku nadmerne hlučným bezpečnostným alarmom.
viac
05.11.2020
Mesto zrevitalizuje okolie pamätníka obetiam extrémizmu
Hlavné mesto spolu s Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB) pripravili projekt revitalizácie okolia pamätníka obetiam extrémizmu na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke.
viac
27.12.2021
Petržalský mládežnícky parlament plánuje projekty aj v roku 2022
Petržalský mládežnícky parlament (PMP), ktorý je iniciatívnym a poradným orgánom starostu i mestskej časti, pripravuje viaceré aktivity aj v roku 2022. Zamerať sa chce najmä na životné prostredie, infraštruktúru, kultúru a šport, ale aj prepojenie formálneho a neformálneho vzdelávania.
viac
19.04.2023
V Petržalke rozšíria reguláciu parkovania, pribudnú aj nové zóny PAAS
Prísnejšie pravidlá parkovania sa na území bratislavskej Petržalky majú rozšíriť do ďalších miestnych štvrtí. Mestská časť sa chystá pokračovať v zónovaní niektorých ďalších oblastí, kde sa bude dať parkovať len na miestach vyznačených modrou farbou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %