Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
28.04.2022 10:35

Petržalka hľadá opäť najkrajšie predzáhradky


Snímka zdroj: (MČ Petržalka).


Bratislavská Petržalka hľadá aj tento rok najkrajšie predzáhradky. Zapojiť do súťaže sa môžu aj stále obľúbenejšie komunitné záhrady. Nominácie je možné posielať do 31. mája (vrátane). O víťazoch rozhodne verejnosť hlasovaním na sociálnej sieti. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.


"V porovnaní s minulým rokom pribudlo viac ako 12 nových predzáhradiek, čo je dôkazom toho, že obyvatelia majú záujem robiť svoje okolie krajším. Aj týmto spôsobom chceme motivovať Petržalčanov, aby pokračovali, či už s podporou mestskej časti alebo svojpomocne," skonštatoval Adrián Ševeček, vedúci referátu zelene miestneho úradu.

Podmienky súťaže stanovuje štatút. Podľa neho môže byť nominovaným ako aj nominujúcim len dospelá osoba s trvalým alebo prechodným pobytom v Petržalke, ktorá sa stará o predzáhradku alebo býva v bytovom dome s prihlásenou predzáhradkou. Nominovať predzáhradky a komunitné záhrady bude možné vyplnením on-line formulára na webe samosprávy. Spolu s fotografiami v čo najlepšom rozlíšení ho treba poslať do konca mája. Nominácie v júni posúdi výberová komisia, verejné hlasovanie bude spustené v júli.

Medzi cenami budú poukážky na nákup v obchodoch so záhradníckymi potrebami, odborné knihy o záhradkárčení a materiál potrebný na starostlivosť o záhradu, akými sú hnojivo, rastliny či náradie.      S finančnou podporou mestskej časti pribudlo v jej katastri od roku 2018 viac ako 50 predzáhradiek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.12.2021
Petržalský mládežnícky parlament plánuje projekty aj v roku 2022
Petržalský mládežnícky parlament (PMP), ktorý je iniciatívnym a poradným orgánom starostu i mestskej časti, pripravuje viaceré aktivity aj v roku 2022. Zamerať sa chce najmä na životné prostredie, infraštruktúru, kultúru a šport, ale aj prepojenie formálneho a neformálneho vzdelávania.
viac
12.05.2022
Petržalka avizuje, že po viac ako desaťročí dokáže do škôlok prijať všetky deti
Počtom obyvateľov najväčšia bratislavská mestská časť - Petržalka avizuje, že po viac ako desaťročí dokáže prijať do svojich materských škôl všetky deti. Zároveň spúšťa aj zápis do dvoch nových škôlok, ktoré plánuje otvoriť.
viac
29.10.2022
Výsledky 21. ročníka súťaže Vidiecka žena roka – „Líderka 2022“
Svetový deň vidieckych žien bol vyhlásený v roku 1995 na pekinskej konferencii venovanej problematike žien. Tento deň sa oslavuje pod záštitou OSN a je príležitosťou na uznanie práve vidieckych žien. Na Slovensku VIPA SK organizuje od roku 2002 v tento deň konferenciu pre ženy a vyhlasuje výsledky.
viac
11.05.2023
Petržalka opäť hľadá najkrajšie predzáhradky
Bratislavská Petržalka hľadá aj tento rok najkrajšie predzáhradky. Nominácie je možné posielať do 31. mája (vrátane).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %