Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.06.2017 12:27

Park Film Fest prichádza s mnohými novinkami


Pozvánka.


Film a Trenčianske Teplice k sebe neodmysliteľne patria už viac ako štvrťstoročie. Bohatý program v kinosálach, ale aj bohaté sprievodné podujatia. Diskusie, koncerty, ale aj párty. Zábava pre každého v tých najrôznejších formách. Aj to je Park Film Fest.


Už v piatok (23. 6.) začne v Trenčianskych Tepliciach ďalší ročník tohto medzinárodného filmového festivalu.  Prinesie štyri sekcie, z toho dve súťažné, päť premietacích miest a aj druhý ročník sprievodného programu Art In Park priamo v Kúpeľnom parku.

V príjemnom prostredí kúpeľného mestečka sa na jednej strane cítite ako doma, na druhej strane sa dotýkate celého sveta. Ako povedala členka festivalového tímu Diana Fabiánová, „celý festival sa nesie v téme rôznorodosti, vzájomného prepájania a spoznávania ľudí, etník a kultúr. A to sa odzrkadľuje vo vybraných filmoch aj na celom festivale vôbec.“ Park Film Fest je však aj o výnimočných ľuďoch z kinematografie, a to miestnej i zahraničnej.

Tento rok si okrem iných ocenenie prevezmú slovenská herečka Táňa Pauhofová, ktorá bude zároveň najmladšou laureátkou Umelcovej či Hercovej misie v histórii teplického festivalu a poľský režisér Krzysztof Zanussi si zas odnesie Cenu primátora mesta Trenčianske Teplice. Ocenenie Zlatá kamera, ktoré návštevníci poznali z minulých ročníkov festivalu, nahradí cena Za kamerou, ktorú si odnesú český režisér Ondřej Trojan a slovenská dokumentaristka Zuzana Piussi.

Zo sprievodných akcií sa i tento rok uskutočnia viaceré koncerty priamo v Kúpeľnom parku, ale i na legendárnom kúpalisku Zelená žaba, pripravené sú i workshopy, chill-out zóna, videoprojekcie i prezentácia diel mladých módnych návrhárov.

Všetci, ktorí by chceli odštartovať tohtoročné leto práve na filmovom festivale, sú srdečne pozvaní do Trenčianskych Teplíc v dňoch 23. – 26. júna 2017.

 

Autor: (Trenčín region)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2016
Do trenčianskoteplickej doliny sa opäť po roku vracia filmové umenie
V dňoch 23. – 26. júna sa už po 24. krát v Trenčianskych Tepliciach stretne široká odborná i laická verejnosť so záľubou v kinematografii.
viac
13.04.2017
Už o týždeň sa začne 12. ročník festivalu [fjúžn]
Od 21. do 28. apríla 2017 organizuje Nadácia Milana Šimečku už 12. ročník festivalu [fjúžn]. Ide o najväčšie kultúrne podujatie zamerané na cudzincov a migrantov u nás.
viac
23.05.2017
V pondelok začal štyridsiaty štvrtý ročník festivalu Ekotopfilm-Envirofilm
V Bratislave a v Banskej Bystrici sa v pondelok (22. 5.) podvečer začal už štyridsiaty štvrtý ročník filmového festivalu Ekotopfilm-Envirofilm.
viac
20.10.2017
Tatranský kamzík prinesie množstvo amatérskych snímok aj workshopy
V poradí 26. ročník najstaršej slovenskej medzinárodnej tematickej súťaže Tatranský kamzík 2017 sa koná v týchto dňoch v Liptovskom Mikuláši. Podujatie prinesie okrem množstva zaujímavých amatérskych snímok aj workshopy určené nielen pre filmárov a študentov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %