Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
30.05.2019 12:05

Otvorenie E-BIKE sezóny na Kráľovej Holi


Nedeľa 2. 6. 2019 sa bude niesť v znamení e-bikových výstupov na najvyšší cyklobod Slovenska - Kráľovu hoľu. Vysokohorské prostredie, panoramatické výhľady, adrenalínové zjazdy a výborné jedlo, na to všetko sa môžu tešiť návštevníci 3.ročníka otvorenia e-bike sezóny v Šumiaci.


Výstup na Kráľovu hoľu e-bikom sa v Šumiaci stáva tradíciou. Dokazuje to už tretia úspešne začínajúca sezóna požičovne E-biky pod Kráľovou hoľou.


 „Dopyt po tomto adrenalínom zážitku pretrváva počas celého leta a máme za sebou aj prvú zimnú sezónu na fatbikoch. Dôkazom je rozrastajúca sa flotilanašich ebikov, ktorá má dnes 17 špičkových mašín rôznych svetových značiek. Som nesmierne rád, že môžem odštartovať ďalšiu sezónu. Verím, že bude úspešná a stretnú sa tu stovky e-bikových nadšencov“, uviedol Peter Polák majiteľ požičovne E-biky pod Kráľovou hoľou a Pohostinstva pod Úbočou.

Tento rok sa otvorenie začne slávnostným príhovorom a občerstvením počas, ktorého nebudú chýbať ani originálne dobroty podľa tradičnej receptúry. S plne nabitými e-bikovými tátošmi sa pelotón na čele s Petrom Polákom vyberie na najvyšší cyklisticky sprístupnený vrch na Slovensku, na Kráľovu hoľu. Majestátny vrchol sa týči vo výške 1 946 m n. m. a návštevníci si budú môcť plnými dúškami vychutnať prekrásne ničím nerušené výhľady na celé Horehronské Podolie a Vysoké Tatry.

Novinkou tohto ročníka je okrem gurmánskych špecialít majstra šéfkuchára v Pohostinstve pod Úbočou i druhá etapa - poobedná jazda na tretí najvyšší hrad na Slovenku - Muránsky hrad. Kým sa budú nabíjať batérie e-bikov v požičovni, hneď vedľa v Pohostinstve pod úbočou sa nabijú energiou i cyklisti. Po oddychu sa vyberú v ústrety nedotknutej prírody národného parku Muránska planina. Z brala Cigánka, na ktorej stoja pozostatky kedysi známeho kráľovského strážneho hradu.

„Návštevníkov srdečne pozývame na otvorenie e-bikovej sezóny v Šumiaci. Veríme, že leto bude v znamení e-bikov na celom Horehroní. Návštevníci si môžu požičať e-biky s dopravou a sprievodcom aj z Brezna, Táľov – hotelov Stupka a Partizán, či Podkoníc“, dodáva Ing. Petra Rizdoňová, výkonná riaditeľka OOCR REGIÓN HOREHRONIE.

 

Autor: (ts-OOCR región Liptov, Mgr. Jarmila Oceľová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.05.2016
Zámok otvorili už pred letnou sezónou
V tomto roku sa zámok v Smoleniciach pri Trnave otvára pre návštevníkov o čosi skôr ako zvyčajne. Už pred hlavnou turistickou sezónou ho možno navštíviť aj počas májových a júnových nedieľ.
viac
02.04.2019
Šumiac a Telgárt čaká zmena
Starostovia, podnikatelia a obyvatelia zo Šumiacu a Telgártu spoločne diskutovali so zástupcami Rozvojovej agentúry B SKa pracovníkmi Oblastnej organizácie CR Región Horehronie o možnostiach rozvoja a zatraktívnenia časti regiónu pod Kráľovou hoľou pre cestovný ruch.
viac
03.06.2021
Nadupané otvorenie e-bike sezóny na Horehroní je za dverami
V sobotu 5. júna 2021 milovníci hôr a cyklistiky „na baterku“ spolu s hlavným organizátorom podujatia E-biky pod Kráľovu hoľou absolvujú dve atraktívne cyklotrasy v okolí Šumiaca. Jedna z nich povedie na vrchol Kráľovej hole. Spoločne tak odštartujú dlho očakávanú cyklistickú sezónu na Horehroní.
viac
06.09.2021
Druhé vydanie Turistického atlasu Slovenska pokrstia priamo na Kráľovej holi
Slávnostné uvedenie atlasu do života bude spojené so 4. ročníkom VKÚ výstupu na Kráľovu hoľu v druhý septembrový víkend. Unikátne výhľady z najlepšieho výhľadového vrcholu Slovenska a zúčastnenie sa na výnimočnom krste legendárneho kartografického diela, môže zažiť každý.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %