Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
18.10.2022 11:40

Okolie múzea dostane nový vzhľad, jeho záhrady sa otvoria Trnavčanom


Ilustračná snímka: (tasr).


Záhrady Západoslovenského múzea v Trnave v tesnom susedstve stredovekých hradieb sa viac otvoria verejnosti.


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) ako jeho zriaďovateľ pripravuje projektovú dokumentáciu na úpravu aj ďalších priestorov pri historickom objekte múzea a tiež prepojenie na priliehajúci mestský amfiteáter. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

V jeho záhradách vznikne moderné zázemie pre organizáciu podujatí počas celého roka. Na základe urbanisticko-architektonickej štúdie bola stanovená predpokladaná hodnota investície vo výške 840 000 eur. "Z múzea v Trnave robíme modernú inštitúciu, ktorú budú navštevovať priaznivci histórie, ale aj široká verejnosť. Plánujeme upraviť jeho vonkajšie priestory z prednej, bočnej i zadnej strany. Rekonštrukciou prejde aj vonkajšie oplotenie. So stavebnými prácami by sme chceli začať v priebehu budúceho roka," uviedol Viskupič.

V jednej časti záhrady je navrhovaná prístavba na účely prezentácie veľkých zbierkových predmetov, tiež sociálne zariadenia pre návštevníkov podujatí. V rámci investičnej akcie vzniknú nové parkovacie miesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2021
Obce a mestá môžu o dotácie požiadať aj cez portál DCOM
Trnavská župa premiérovo umožnila obciam a mestám požiadať o dotácie zo svojho rozpočtu aj prostredníctvom Dátového centra obcí a miest (DCOM). Majú na to čas do 5. februára 2021.
viac
25.02.2021
Divadlo sa obnovenou fasádou vrátilo k podobe z 19. storočia
Po troch mesiacoch prác odkrylo lešenie novú, zmenenú fasádu Divadla Jána Palárika (DJP) v Trnave zo strany Divadelnej ulice. Vrátila sa do podoby, ako ju v roku 1831 pri výstavbe navrhol staviteľ Bernard Grünn.
viac
19.10.2021
KOCR Trnavský kraj pripravila dušičkový zážitok na Dunaji
Splav pod názvom Dunajský svetlonos, ktorý pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj, sa uskutoční na mieste, kde sa zvyčajne v tomto termíne rieky nesplavujú.
viac
12.03.2022
Začala sa výstavba letnej čitárne v najväčšej knižnici v kraji
Letnú čitáreň v hodnote 319 000 eur začali stavať v záhrade Knižnice Juraja Fándlyho (KJF) v Trnave. Investorom je jej zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj, stavba by mala byť ukončená podľa predsedu TTSK Jozefa Viskupiča na jeseň tohto roka. Počíta aj so zelenou strechou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %