Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
16.05.2017 10:00

Odborníci budú na workshope hovoriť o pešej doprave v meste


Pešia zóna v Piešťanoch.


Vo štvrtok, 18. mája 2017 sa v Banskej Bystrici uskutoční workshop na tému Mesto (aj) pre peších – realita, alebo sen?.


Workshop je organizovaný neziskovou organizáciou Interaktívna škola urbanizmu a územného plánovania v rámci projektu Participatívne plánovanie verejných priestorov, ktorý získal finančnú podporu zo strany mesta Banská Bystrica.

„Na workshope chceme v neformálnom prostredí diskutovať o pešej doprave z hľadiska udržateľnej mestskej mobility,“ uvádza Peter Rusnák, riaditeľ neziskovej organizácie Interaktívna škola urbanizmu a územného plánovania.

Peter Rusnák predstaví v úvode workshopu príklad pešej trasy a bude sa venovať „radostiam a strastiam“ chodca v Banskej Bystrici. Na workshope vystúpi Marek Modranský a Andrea Štulajterová, ktorí priblížia plánovanie a význam pešej dopravy z hľadiska udržateľnej mestskej mobility. Zo spoločnej diskusie účastníkov workshopu vzídu odporúčania participatívneho plánovania pešej dopravy pre Mesto.

„Na workshop pozývame odborníkov pôsobiacich v Banskej Bystrici v oblasti udržateľnej mobility, organizátorov komunitného života, vrátane poslancov Mestského zastupiteľstva a pracovníkov Mestského úradu v Banskej Bystrici, ktorí sa zaoberajú touto témou,“ dopĺňa Peter Rusnák.

Workshop sa uskutoční 18. mája 2017 o 17. hodine v priestoroch Sport bar na Dolnej 11 v Banskej Bystrici.

 

Autor: (Eva ŠČEPKOVÁ, NO Interaktívna škola urbanizmu a územného plánovania)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2016
Finálne riešenie parkovacej politiky bude výhodné pre Bratislavčanov
V utorok (18. októbra) sa uskutočnilo zasadnutie Komisie dopravy a informačných systémov, na ktorom poslancom mestského zastupiteľstva a členom komisie primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a experti hlavného mesta a spoločnosti Deloitte predstavili model fungovania parkovacieho systému v Bratislave.
viac
12.12.2016
Banská Bystrica sa chystá vytvoriť prvý inštitucionálny plán mobility v SR
Mesto pod Urpínom bude mať prvenstvo v oblasti udržateľnej mobility v rámci Slovenska. Spoločne s nadáciou Ekopolis a ďalšími európskymi partnermi realizuje projekt MOVECIT. Ten je podporený v rámci programu Interreg Central Europe a zameriava sa na tvorbu plánov mobility pre inštitúcie.
viac
10.04.2017
Prihláste sa do súťaže „Do práce na bicykli“
Po úspešnom priebe­hu posledných troch ročníkov celonárod­nej kampane „Do práce na bicykli“ sa jej autori rozhodli po­kračovať aj v tomto roku.
viac
21.09.2017
V Nitre pribudne takmer 14 kilometrov nových cyklotrás za 3,9 mil. eur
Mesto Nitra získalo dotáciu vo výške 3,7 milióna eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na budovanie nových cyklotrás.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %