Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
02.01.2024 03:05

Od januára začne platiť prvý balík výhod mestskej vernostnej GalaKarty


Ilustračná snímka


Od nového roka si budú môcť obyvatelia Galanty začať uplatňovať viaceré zľavy na služby poskytované mestskými organizáciami. Vernostnú kartu s názvom GalaKarta schválili poslanci na koncoročnom zasadnutí pre všetkých, ktorí majú trvalý pobyt v meste.


 Informovala o tom hovorkyňa radnice Mária Kilácskóová. Podmienkou je vyrovnanie všetkých prípadných podlžností voči mestu. "GalaKartu budeme vydávať ako motiváciu na zlepšenie platobnej disciplíny vo veciach daňových, správnych a občiansko-právnych, ako aj na dodržiavanie zákonov a všeobecne záväzných nariadení mesta," uviedla.         

Od 1. januára 2024 si bude možné kartou uplatniť napríklad zľavu na vstupe na podujatia mestského kultúrneho strediska, na program v rámci Galantských trhov a tiež na podujatia v neogotickom a renesančnom kaštieli. Tiež na vstupné do Vodného sveta Galandia. Zľava sa dotkne aj predaja kompostu pre potreby záhradkárov, platieb za údržbu drevín prostredníctvom Technických služieb mesta Galanta, takisto ceny za odvoz biologicky rozložiteľného odpadu.         

Následne od apríla vojdú do platnosti podľa Kilácskóovej ďalšie zľavy týkajúce sa športových aktivít, úhrady výdavkov za pobyt v mestskej materskej škole, základnej umeleckej škole, školskom klube detí a centre voľného času. "Držiteľ vernostnej karty mesta Galanta dostane od apríla príspevok vo výške 50 eur pri narodení dieťaťa a aj na pohreb rodinného príslušníka. Sumu 100 eur daruje mesto seniorom pri nástupe do Domova dôchodcov Patria," doplnila hovorkyňa radnice.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.08.2016
V areáli pri mestskej plavárni začali stavať letné kúpalisko
Mesto Čadca začalo v polovici augusta stavať v areáli pri mestskej plavárni letné kúpalisko.
viac
12.12.2016
Banská Bystrica sa chystá vytvoriť prvý inštitucionálny plán mobility v SR
Mesto pod Urpínom bude mať prvenstvo v oblasti udržateľnej mobility v rámci Slovenska. Spoločne s nadáciou Ekopolis a ďalšími európskymi partnermi realizuje projekt MOVECIT. Ten je podporený v rámci programu Interreg Central Europe a zameriava sa na tvorbu plánov mobility pre inštitúcie.
viac
01.08.2017
Cyklohliadky Mestskej polície v Humennom fungujú už mesiac naplno
Mestská polícia v Humennom využíva od júna tohto roku dva nové služobné bicykle, ktoré dopĺňajú pešie a motorizované hliadky.
viac
10.01.2018
V Trenčíne otvorili tretí zberný dvor
V utorok 9. januára 2018 otvorili v poradí už tretí zberný dvor v Trenčíne. Nachádza sa v mestskej časti Sever na ulici K zábraniu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %