Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
30.12.2018 03:55

Obyvatelia mesta zaplatia v roku 2019 za odvoz odpadu 30 eur


Ilustračná snímka (tasr)


Likvidácia komunálneho odpadu bude stáť mesto Vráble v roku 2019 takmer 400.000 eur. Mestu sa zvýšia náklady predovšetkým pri zbere biologicky rozložiteľného odpadu a za uloženie odpadu, kde sa zvyšuje sadzba z päť eur na osem eur za tonu.


Zvýšené náklady sa prejavia aj vo vyšších poplatkoch, ktoré budú musieť obyvatelia mesta zaplatiť za odvoz odpadu. Ako informovala radnica, ide o „...nárast približne 30 percent oproti pôvodnej sadzbe paušálneho poplatku.“       

V roku 2019 tak bude denná sadzba za likvidácia tuhého komunálneho odpadu 0,0822 eura na osobu. „Výška poplatku je tak po zaokrúhlení 30 eur na osobu a rok,“ konštatuje sa v materiáli, ktorý mestskí poslanci schválili na svojom decembrovom rokovaní. Ako sa v ňom ďalej konštatuje, poplatok za množstvový odpad bude na budúci rok 0,03 eura za liter. Za likvidáciu kilogramu drobného stavebného odpadu bez škodlivín zaplatia Vrábľania v novom roku 0,035 eura.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2017
Obyvatelia rodinných domov v Bratislave sa musia zapojiť do zberu bioodpadu
Bratislavčania bývajúci v rodinných domoch sa musia zapojiť do zberu biologicky rozložiteľného odpadu, ktorý napríklad vzniká pri údržbe záhrad. Zber bude mesto realizovať bez zmeny poplatku za komunálny odpad, dotknutí obyvatelia však musia oň do konca mesiaca požiadať.
viac
29.11.2019
Poslanci budú hlasovať o zvyšovaní poplatkov za komunálny odpad
Na poslednom tohtoročnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici budú poslanci hlasovať aj o zmene všeobecného záväzného nariadenia, v ktorom sa upravia poplatky za odvoz komunálneho odpadu. Informovala hovorkyňa mesta Viera Barošková.
viac
08.10.2020
Mesto zverejnilo návrh VZN, plánuje zvýšiť poplatok za odpad
Mesto Skalica zverejnilo na úradnej tabuli návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady, z ktorého vyplýva, že poplatok by sa mal zvýšiť o viac ako päť percent.
viac
30.12.2020
Poplatok za komunálne odpady v Spišskej Belej stúpne o 17 percent
Mesto Spišská Belá opäť zvyšuje poplatok za komunálne odpady, tentoraz o 17 percent. Podľa Pauly Grivalskej z tamojšieho mestského úradu občania aj po jeho minuloročnom zvýšení stále neuhrádzajú všetky náklady v súvislosti so zberom komunálneho odpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %