Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
21.12.2020 12:40

Obce tekovsko-hontianskeho regiónu založili nové združenie


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Levice, obce Starý Tekov a Hronské Kľačany založili združenie obcí Tekovsko-hontiansky cykloregión.


Zmluvu o spolupráci podpísali predstavitelia samospráv na Mestskom úrade v Leviciach v piatok (18. 12.). „Predmetom činnosti združenia je najmä spolupráca v oblasti regionálneho cestovného ruchu, zabezpečenie miestnej cyklodopravy a cykloturistiky vo forme vybudovania cyklotrasy spájajúce všetky zúčastnené obce,“ informoval primátor Levíc Ján Krtík.

Samosprávy, ktoré sú iniciátormi vzniku združenia, majú záujem uchádzať sa o finančné zdroje v programovacom období 2021 – 2027 s cieľom pripravovať spoločné projekty, ktoré budú prepájať ich záujmy v prospech rozvoja celého regiónu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2017
Odborníci o rozvoji vidieka
Bratislavský samosprávny kraj a Regionálna anténa Národnej siete rozvoja vidieka SR pre Bratislavský kraj zorganizovali v poradí tretiu Konferenciu rozvoja vidieka Bratislavského kraja 2017. Bola určená najmä pre prijímateľov z oblasti vidieka a konala sa 23. novembra v hoteli na Seneckých jazerách.
viac
26.01.2018
Na rozvoj regiónu získalo MAS Záhorie 1,6 milióna eur
Od novembra 2017 má na základe rozhodnutia Pôdohospodárskej platobnej agentúry združenie 20 obcí z okresu Senica štatút Miestnej akčnej skupiny (MAS) Záhorie. Združenie začne čoskoro realizovať viacero miestnych rozvojových projektov s rozpočtom 1,6 milióna eur.
viac
20.01.2021
Envirofond eviduje požiadavky na predĺženie lehoty na predkladanie projektov
Environmentálny fond eviduje viacero požiadaviek na predĺženie termínu v rámci výzvy "Zvyšovanie energetickej účinnosti verejných budov vrátane zatepľovania".
viac
19.05.2021
Prešov by mohol zmodernizovať a postaviť niekoľko nových trolejbusových tratí
Mesto Prešov má reálnu šancu získať nenávratný finančný príspevok v objeme viac ako 2 milióny eur zo zdrojov EÚ na projektové dokumentácie na modernizáciu trolejbusových tratí a na výstavbu nových trolejbusových tratí a meniarní. Návrh už schválila mestská rada.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %