Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
29.12.2021 08:00

Obce a mestá môžu získať dotáciu na multifunkčné športové haly


Ilustračná snímka.


Obce a mestá môžu získať dotáciu na multifunkčné športové haly. Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR vyčlenilo na zámer 12 miliónov eur.


Výška dotácie na jeden projekt môže dosiahnuť maximálne 1,2 milióna eur, pričom miera spolufinancovania zo strany príjemcu je desať percent. Do výzvy sa možno zapojiť do konca júna roka 2022.

"Chceme vrátiť šport do regiónov a pomôcť mládeži, aby mohla tráviť svoj voľný čas aktívnym pohybom. Sumou 12 miliónov eur podporíme budovanie multifunkčných športových hál, ktoré budú slúžiť na rozvoj amatérskeho športu a pre športové, detské a mládežnícke kluby pôsobiace v nižších ligách v regiónoch," vyhlásila vicepremiérka a ministerka regionálneho rozvoja Veronika Remišová (Za ľudí). Haly môžu byť podľa nej veľkým prínosom pre rozvoj slovenského športu a fyzického zdravia mladej generácie.

Výzva má motivovať k tvorbe spolupráce medzi školami, samosprávou a podnikateľmi, ktorej výsledkom má byť vízia práce s deťmi a mládežou už na základnej škole. Športové aktivity podľa rezortu pomôžu školákom zvýšiť telesnú zdatnosť, zabezpečiť zdravý životný štýl a v neposlednom rade prispejú k zlepšeniu mentálneho zdravia a duševnej pohody.

Multifunkčná hala nesmie priamo súťažiť s inou športovou halou rovnakého typu a musí k nej byť umožnený bezplatný prístup verejnosti. Výlučným používateľom multifunkčnej haly nesmie byť profesionálny športový klub. Projekt má tiež umožniť pravidelné a udržateľné využívanie haly zo strany amatérskych športových klubov a škôl v danej lokalite, ale aj využívanie zo strany detí, mládeže, organizovaných aj neorganizovaných športovcov a širokej verejnosti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2017
Výzva na podporu športu a mládeže stále otvorená
Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácií z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy  na podporu športu a mládeže pre rok 2017, je stále otvorená. Žiadatelia si tak ešte stále môžu podať žiadosť a prihlásiť sa o dotáciu do 11. januára 2017.
viac
10.03.2021
Nová výzva Fondu na podporu športu
Fond na podporu športu zverejnil na svojej webovej stránke Výzvu č. 2021/002 – Amatérske športové kluby a organizácie. Výzva na zmiernenie dopadov pandémie COVID-19 pre amatérske športové kluby bola zverejnená 5. 3. 2021.
viac
16.03.2021
Výzva na podporu regiónov pre mimovládne organizácie
Rezort investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie pomôže rozvoju regiónov dotáciou 1,1 milióna eur pre projekty mimovládnych organizácií. Vyhlasuje novú výzvu na predkladanie žiadostí o štátnu dotáciu na podporu rozvoja regiónov.
viac
23.04.2021
Príležitosťou pre Slovensko je zelená ekonomika
Podľa rezortu informatizácie, regionálneho rozvoja inovácií má Slovensko obrovský potenciál naplno rozbehnúť zelenú ekonomiku, ktorá ľuďom zabezpečí prosperitu a zdravé prostredie na život.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %