Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
23.05.2023 11:40

Občania nespokojní s parkovacou politikou chcú iniciovať petíciu


Ilustračná snímka: (tasr).


Občania nespokojní s mestskou parkovacou politikou na sídlisku Družba v Trnave chcú iniciovať petíciu a adresovať ju radnici. Dohodli sa na tom počas víkendového stretnutia, ktorého sa zúčastnilo vyše 60 ľudí.


Mesto už pred niekoľkými mesiacmi avizovalo, že spoplatnené zóny v rámci celej Trnavy budú vyznačené do konca roka. To so sebou prináša aj zrušenie miest živelného parkovania, ktoré nie je v súlade s normami. V jednotlivých zónach sa umožňuje parkovanie registrovaným rezidentom, ich návštevy majú 100 hodín parkovania bezplatne zadarmo, pre ostatných platí cenník využívania parkovacej plochy. Jedna z organizátoriek Jaroslava Chnápková poukázala, že po zavedení rezidenčného parkovania v ich zóne ľudia nemajú potrebný počet miest na parkovanie aj napriek tomu, že majú zaplatené vyrubené poplatky.

"Treba najprv vyznačiť dostatok parkovacích miest a potom zavádzať poplatky," povedala jedna z účastníčok zhromaždenia. Ďalší účastník uviedol, že nesúhlasí s celkovou parkovacou politikou mesta. "Platené parkovanie má byť v centre mesta a nie po sídliskách. Nemienim ako Trnavčan platiť na všetkých miestach, kam sa pohnem. Je to choré, veď my ako platitelia daní by sme mali mať za nejaký poplatok parkovanie všade. A nie na každom sídlisku platiť zakaždým," doplnil.

Mesto v závere uplynulého týždňa informovalo, že v horizonte niekoľkých dní pribudne na Družbe 54 nových parkovacích miest, z nich 28 miest bude vyznačených na Ulici Vladimíra Clementisa, 9 na Ulici Teodora Tekela a 17 na Ulici Juraja Slottu. "Obyvatelia tak budú vedieť a vidieť, kde presne na ulici môžu parkovať, a kde musia zachovať prístupné príjazdové cesty k bytovým domom pre hasičské a záchranné zložky," informovala vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou radnice Zuzana Hrinková Siebenstichová. V ďalších týždňoch vznikne 38 parkovacích miest vďaka drobným stavebným úpravám pri minimálnom zásahu do existujúcej zelene.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.11.2020
Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie pilotnej zóny rezidentského parkovania v lokalite Tehelné pole.
viac
15.08.2022
Samosprávy Trnavského kraja organizujú protest v Trnave
Protestné zhromaždenie Za stabilné a zdravé mestá a obce pripravuje na pondelok 22. augusta v Trnave regionalne zdruzenia miest a obci (ZMO) Trnavskeho samospravneho kraja.
viac
13.07.2023
Nespokojní občania pripravujú petíciu proti rezidentskému parkovaniu
Petíciu proti súčasným podmienkam rezidentského parkovania v Trnave pripravuje občianska iniciatíva. Podpisy na petičné hárky chce zbierať od začiatku septembra, cieľom je získať ich najmenej od tretiny oprávnených občanov, aby mohla vyústiť do vypísania referenda.
viac
05.09.2023
Radnica chce lepšie podmienky na celodenné parkovanie i pre opatrovateľov
V nadväznosti na spoplatnenie parkovania na verejných priestranstvách na celom území mesta Trnava, ktoré vošlo do platnosti 4. septembra, prichádza radnica s ďalšími zmenami v systéme statickej dopravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %