Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
07.02.2020 09:55

Občania majú k dispozícii novú aplikáciu Správy o meste


Ilustračná snímka, zdroj: priekopnik.sk


Dôležité telefónne čísla, hľadané webové stránky, ale tiež odchody autobusov i susedské burzy. To všetko nájdu obyvatelia Zvolena na jednom mieste – v mobilnom telefóne. Umožní im to nová aplikácia Správy o meste (SOM), ktorá aktuálne prichádza aj do mesta pod Pustým hradom.


„Mobilná aplikácia SOM je pre Zvolen príležitosťou na zavedenie pohodlnejšej, efektívnejšej a modernejšej komunikácie s občanmi. Dúfame, že táto forma zaujme aj mladšie ročníky a do diania v meste sa začnú angažovať rovnako ako ich rodičia, alebo starí rodičia,“ uviedla k novinke primátorka mesta Lenka Balkovičová.       

Aplikácia pomáha obyvateľom s rôznymi stránkami života v meste. Užitočnou službou sú notifikácie, ktoré mestský úrad dokáže naraz rozposlať všetkým obyvateľom, alebo len obyvateľom jednej ulice. Veľmi rýchlo sa teda dozvedia napríklad o nepriazni počasia, zrušenej mestskej akcii, poruche na vodovodnej sieti.       

V sekcii Dôležité kontakty nájdu za pár sekúnd číslo na poštu, zimnú údržbu i mestskú políciu. Pomocou modulu Verejná doprava si zas vedia vyhľadať obchody a príchody autobusov či vlakov na celom Slovensku.       

„Vlnu záujmu u obyvateľov vzbudzuje aj služba Susedská burza, ktorá funguje ako inzercia pre všetkých užívateľov aplikácie. Ľudia tak môžu veľmi jednoducho predať alebo darovať nepotrebné veci niekomu inému,“ doplnila hovorkyňa mesta Ľubomíra Honíšková. Aplikáciu stačí len vyhľadať na Google Play a Apple Store pod názvom „Zvolen“ a stiahnuť si ju do mobilného zariadenia. Všetky informácie o aplikácii sú tiež na stránke www.spravyomeste.sk.       

Mobilná aplikácia SOM už funguje v 21 mestách a obciach na Slovensku. Používajú ju napríklad v Čadci, Liptovskom Mikuláši, Limbachu, Záhorskej Bystrici, ale aj v niekoľkých mestských častiach Bratislavy.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.05.2016
Informácie o Bojniciach vždy po ruke
Mobilnú aplikáciu “Virtualne“ pripravilo mesto spoločne s prevádzkovateľom jeho webovej stránky. Je dostupná pre operačné systémy iOS a Android.
viac
28.12.2017
Mesto do autobusov zavedie zariadenie na monitorovanie ich pohybu
Koncom roka končí zmluva medzi mestom Žiar nad Hronom a Slovenskou autobusovou dopravou (SAD) na prevádzkovanie spojov Mestskej hromadnej dopravy (MHD). Žiarčania sa však nemusia obávať, pravidelné spoje MHD budú premávať aj od januára budúceho roku.
viac
29.01.2021
Samospráva začala komunikovať s obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu
Samospráva kúpeľného mesta Bojnice začala komunikovať so svojimi obyvateľmi cez novú mobilnú aplikáciu. Koncept aplikácie SOM - správy o meste im môže nahradiť miestny rozhlas, noviny či SMS správy.
viac
04.03.2021
Trenčianske Teplice sú ďalšou samosprávou využívajúcou aplikáciu SOM
Kúpeľné mesto Trenčianske Teplice je ďalšou z takmer 40 slovenských samospráv, ktoré začali využívať mobilnú aplikáciu Správy o meste (SOM). Oficiálne ju spustili v pondelok (1. 3.).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %