Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
21.08.2024 01:05

O vzdelávacej metóde STEAM teoreticky i prakticky


Obrázok zdroj: NIVaM


Pedagógovia, ktorých zaujíma moderné vzdelávanie prepájajúce vedu, techniku, inžinierstvo, umenie aj matematiku majú možnosť dozvedieť sa o aktuálnych trendoch takzvaného STEAM vzdelávania. Národný inštitút vzdelávania a mládeže (NIVaM) pripravuje tematickú konferenciu i workshop.


Krajské pracovisko Národného inštitútu vzdelávania a mládeže v Bratislave organizuje v spolupráci s Pedagogickou fakultou Univerzity Komenského konferenciu i workshop Inovatívne zdroje a postupy STEAM. 

„Podujatie je pripravené na 28. augusta 2024 od 9:00 hod do 13: 00 hod. v priestoroch učebne Pedagogickej fakulty na Šoltésovej 4 v Bratislave a záujemcovia sa ho môžu zúčastniť prezenčne i online ,“ konkretizuje Oľga Straková, z krajského pracoviska NIVaM v Bratislave.

Ako Oľga Straková doplnila, konferencia prinesie teoretické informácie o nových trendoch STEAM vzdelávania, ktoré rozvíja kritické myslenie a schopnosti žiakov riešiť problémy, ale podporuje aj ich kreativitu a rozvoj. Počas workshopu si niektoré z metód tohto inovatívneho vyučovania účastníci aj prakticky vyskúšajú.

„V priebehu podujatia je zabezpečené i občerstvenie a ľahký obed. Dôležité je preto prihlásiť sa prostredníctvom odkazu na podujatie alebo online formulára do 23. 8. 2024.“

Autor: (Zdroj: Národný inštitút vzdelávania a mládeže, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.06.2016
Nové perspektívy v medzinárodnej spolupráci
Spolupráca slovenských miest a regiónov so zahraničnými partnermi so sebou prináša výhody pre samosprávy, ich obyvateľov aj lokálnu ekonomiku.
viac
02.12.2016
Vedecká konferencia venovaná kultúrnemu dedičstvu Gemera/Malohontu
Kultúrnemu dedičstvu Gemera a Malohontu a jeho sprístupňovaniu bola venovaná vedecká konferencia, ktorá sa konala 2. decembra v priestoroch Osvetového centra vyšehradskej kultúry v Jelšave v okrese Revúca.
viac
14.03.2017
Odborná konferencia k bývaniu marginalizovaných komunít
Združenie miest a obcí Slovenska organizuje odbornú konferenciu k problematike bývania v podmienkach marginalizovaných komunít. Podujatie je súčasťou aktivít združenia v rámci projektu Centrum sociálneho dialógu II., ktorý má za cieľ prinášať riešenia formou štruktúrovaného dialógu.
viac
21.03.2018
Účastníci workshopu formulovali jasné závery
Združenie miest a obcí Slovenska pokračovalo vo vzdelávacích aktivitách a zorganizovalo workshop, ktorý bol zameraný na problematiku školstva v podmienkach marginalizovaných komunít. Podujatie sa uskutočnilo koncom februára na Mestskom úrade v Poprade.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %