Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.05.2016 03:58

Na konferencii PLACE! 2016 sa bude hovoriť o meste a jeho rozvoji


Košice tento rok nesú aj titul Európske mesto športu 2016.


Na vplyv kreativity a kreatívneho priemyslu na imidž mesta sa zameria konferencia PLACE! 2016 v Košiciach, ktorá sa uskutoční 5. mája v Kunsthalle a 6. mája v Kasárňach/Kulturparku.


 "Budeme hľadať odpovede na otázky, ako dizajn a kreativita pomáhajú obchodu, ako umelecké a kultúrne podujatia spoluvytvárajú imidž miest, alebo ako môžu kultúrne centrá ovplyvňovať podnikanie, obchod či dokonca rozhodovanie v mestách," uviedol riaditeľ konferencie Michal Hladký.      

Organizátor, ktorým je Inštitút kreatívnej ekonomiky, n.o., spoločne s partnermi projektu "Družba Ukrajina – Slovensko" pozvali na konferenciu popredných medzinárodných expertov. Vystúpi na nej Gideon Schmerling, riaditeľ oddelenia médií a komunikácie a hovorca samosprávy Tel-Aviv-Yafo či generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Tatra banky Michal Liday.      

PLACE! je o meste, o jeho ekonomickom a sociálnom rozvoji. Prináša témy placemaking, branding, kreatívny priemysel, marketing či turizmus a na úspešných príkladoch dokazuje, že kultúra a kreativita predstavujú zásadné prvky potrebné na rozvoj a reputáciu mesta i obchodný potenciál.      

Konferencia sa koná pod záštitou primátora mesta Košice Richarda Rašiho a je súčasťou projektu, ktorý je financovaný z nórskych grantov a štátneho rozpočtu SR v rámci programu cezhraničnej spolupráce Slovensko – Ukrajina: Spolupráca naprieč hranicou.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2017
Projektom FORSOC viac otvárame lesy pre verejnosť
Keďže lesy nepoznajú hranice, práve podpora rozvoja lesnej turistiky ako jedného z nástrojov na zlepšenie slovensko - ukrajinskej cezhraničnej spolupráce je predmetom projektu Lesy pre spoločnosť – lesy bez bariér (FORSOC).
viac
19.01.2018
Centrum Prešova zdobí nová atrakcia - jeho historický 3D model
Prešov má novú turistickú atrakciu – centrum mesta zdobí od štvrtka 18. januára jeho historický 3D model. Bronzový model stvárňuje historickú podobu jadra Prešova z 18. storočia.
viac
13.02.2018
Košice Región Turizmus sa predstaví na konferencii o turizme v Prahe
Krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus sa koncom tohto týždňa ako jediný slovenský zástupca predstaví na konferencii profesionálov v cestovnom ruchu v Prahe. Podujatie sa koná počas veľtrhu cestovného ruchu Holiday World Praha 2018.
viac
09.03.2022
Konflikt na Ukrajine skomplikoval samosprávam projekty cezhraničnej spolupráce
Vojnový konflikt na Ukrajine skomplikoval realizáciu projektov, do ktorých sú zapojené viaceré samosprávy v Prešovskom a Košickom kraji. Na Ukrajine majú totiž partnerské mestá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %