Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
23.04.2024 02:10

NSK rozdelí obciam v regióne dotácie v hodnote takmer 1,8 milióna eur


Snímka archív ON


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) zo svojho rozpočtu pridelí obciam dotácie na ich rozvoj. Ako kraj informoval, hodnotiaca komisia už v rámci dotačného programu Všeobecný rozvoj územia NSK schválila výšky dotácií pre jednotlivé obce.


NSK tento rok rozdelí medzi viac ako 350 obcí a miest na svojom území dotácie v celkovej hodnote takmer 1,75 milióna eur. "Môžeme skonštatovať, že všetky žiadosti, ktoré boli správne podané, boli aj odsúhlasené. To znamená, že do obcí vo všetkých ôsmich volebných obvodoch v NSK pôjde pomerne vysoká suma v podobe dotácií," povedala hovorkyňa NSK Silvia Zeumerová.         

Ako doplnila, NSK podporí v obciach stovky rôznych projektov. "Napríklad v Modranoch vymenia vedenie verejného rozhlasu, vo Svätom Petre bude stáť v parku nové basketbalové ihrisko. Ipeľský Sokolec sa rozžiari vďaka verejnému osvetleniu, cintorín v Telinciach sa zasa zazelená vďaka výsadbe stromov a obyvatelia v Domadiciach sa môžu tešiť na letné kino vďaka novému dataprojektoru a novému plátnu. Sme radi, že aj takýmto spôsobom

Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o poskytovaní dotácií obciam na území Nitrianskeho kraja schválili poslanci Zastupiteľstva NSK v marci 2023. Ako sa uvádzalo v dôvodovej správe, NSK poskytuje podporu obciam v snahe zastaviť vyľudňovanie vidieckych oblastí. Obce môžu získať na svoje aktivity dotácie v maximálnej hodnote 5000 eur. Peniaze môžu využiť na takmer dvadsiatku rôznych aktivít vymenovaných vo VZN. Okrem budovania a rekonštrukcií komunikácii sú medzi nimi aj investície do kamerových systémov, výstavba detských ihrísk, revitalizácie verených priestorov, projekty zamerané nakladanie s odpadmi či poskytovanie sociálnych služieb.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.11.2017
Odborníci o rozvoji vidieka
Bratislavský samosprávny kraj a Regionálna anténa Národnej siete rozvoja vidieka SR pre Bratislavský kraj zorganizovali v poradí tretiu Konferenciu rozvoja vidieka Bratislavského kraja 2017. Bola určená najmä pre prijímateľov z oblasti vidieka a konala sa 23. novembra v hoteli na Seneckých jazerách.
viac
27.03.2023
NSK vytvoril dotačnú schému na pomoc obciam
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) poskytne finančnú pomoc obciam na svojom území. Zastupiteľstvo NSK už na svojom marcovom rokovaní schválilo všeobecne záväzné nariadenie (VZN), na základe ktorého budú financie vyplácané.
viac
13.07.2023
NSK ponúka všetkým obciam v regióne dotáciu 5000 eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) bude dotáciami podporovať mestá a obce na svojom území. Všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktoré umožňuje čerpať dotácie všetkým 354 obciam v kraji, v stredu schválili krajskí poslanci.
viac
02.08.2023
Mestá a obce v NSK môžu kraj požiadať o dotáciu na svoj rozvoj
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) už zverejnil výzvu na predkladanie žiadostí, v ktorých môžu mestá a obce požiadať o dotáciu na svoj rozvoj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %