Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
13.02.2024 01:00

NSK pracuje na vytvorení sociálneho podniku


Ilustračná snímka (TASR)


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pokračuje v snahe vytvoriť vlastný sociálny podnik. O jeho založení rozhodli krajskí poslanci ešte vlani, na svojom februárovom rokovaní schválili ďalšie náležitosti, ktoré sú potrebné na to, aby získal štatút registrovaného sociálneho podniku.


Podľa riaditeľa Úradu NSK Petra Privalinca je hlavným cieľom projektu podpora regionálneho rozvoja a zvýšenie zamestnanosti marginalizovaných skupín. "Teraz je prvoradé sociálny podnik založiť. K tomu úspešne smerujeme. Pokiaľ ide o náplň jeho činnosti, to už bolo predmetom diskusií na viacerých rokovaniach zastupiteľstva," vysvetlil Privalinec.         

Ako doplnil, Sociálny podnik NSK bude zabezpečovať skladové, pomocné a prepravné služby. "Dôležitý predmet činnosti je vykonávanie pomocných stavebných prác pre Regionálnu správu a údržbu ciest. Ide napríklad o prečisťovanie priekop, práce na mostoch a cestách i letnú a zimnú údržbu. Druhá a pre náš kraj významná a inovatívna činnosť je zabezpečovanie lokálnych potravín do našich zariadení sociálnych služieb a našich školských stravovacích jednotiek," doplnil Privalinec.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2019
V meste Snina vzniká sociálny podnik
Sninská samospráva podniká záverečné kroky k spusteniu prevádzky sociálneho podniku. Potvrdzujú to dva body rokovania ostatného mestského zastupiteľstva.
viac
10.09.2019
V meste Nitra vznikne Rada seniorov
V Nitre bude pôsobiť Rada seniorov. Jej vznik odhlasovali na svojom septembrovom rokovaní mestskí poslanci. Nový orgán bude mať za úlohu chrániť práva seniorov a zaoberať sa ich životnými potrebami.
viac
06.02.2021
Samospráva hľadá šéfa vznikajúceho sociálneho podniku
Mestské zastupiteľstvo v Senici v uplynulom roku schválilo vznik mestského sociálneho podniku. Mesto v súčasnosti hľadá konateľa tejto spoločnosti. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.
viac
18.05.2022
NSK chce zrekonštruovať dve desiatky mostov
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vyčlenil zo svojho rozpočtu 162 000 eur, ktoré sú určené na základnú údržbu dvoch desiatok mostov. Rekonštrukčné práce budú mať podľa Úradu NSK stavebný i nestavebný charakter.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %