Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
09.01.2020 01:10

Nový zimný štadión príde slávnostne otvoriť Marián Hossa


Snímka zdroj Stará Ľubovňa


Nový zimný štadión v Starej Ľubovni príde slávnostne otvoriť rodák Marián Hossa. Hoci od nového roka je už ľadová plocha s hľadiskom v prevádzke, slávnostná ceremónia je plánovaná na 14. januára.


„Chceli sme, aby na otvorenie prišiel Marián Hossa, ktorý je ikonou slovenského športu a vzorom, a tak sme sa to časovo snažili prispôsobiť jeho programu. Je to pre nás česť a veľmi sa tešíme, že príde,“ uviedol pre TASR primátor Starej Ľubovne Ľuboš Tomko.      

Vyriešenie dlhodobého problému s dostavaním zimného štadióna považuje samospráva za dôležitý krok, ktorý výrazným spôsobom prispeje k rozvoju športu v meste. Prvé stavebné povolenie na odkrytú ľadovú plochu so zázemím v Starej Ľubovni bolo totiž vydané ešte v roku 1988. Postaviť športový stánok sa napokon podarilo až po 31 rokoch a podľa primátora teraz majú v meste presne taký štadión, aký si predstavovali.       

Pomôcť dostavať krytú halu mala vládna dotácia vo výške viac než milión eur z roku 2010, ktorú použili na nákup chladiacej technológie a zastrešenie budovy. Novopostavená oceľová strecha sa však o tri roky neskôr pod náporom snehu zrútila a štadión tak ostal nedokončený. Konečné riešenie dlhoročného problému v podobe chátrajúceho športoviska schválili koncom júna 2018 poslanci mestského zastupiteľstva. Súkromný investor, prešovská spoločnosť KEN-EX, spol. s r. o. s použitím vlastných finančných prostriedkov dokončila stavbu v súlade so stanovenými požiadavkami samosprávy. „Nový zimný štadión tak disponuje plnohodnotnou ľadovou plochou s minimálnymi regulárnymi rozmermi 56 krát 26 metrov a hľadiskom s minimálnym počtom 100 miest,“ doplnil Tomko.       

Mesto z vlastných zdrojov začalo koncom jesene tohto roka budovať prístupovú komunikáciu a parkovisko s kapacitou 139 parkovacích miest, pokračovať s prácami sa bude na jar. Samospráva okrem toho previedla na investora za symbolické euro pozemky pod štadiónom, zároveň sa zaviazala po dobu 15 rokov prispievať na prevádzku plochy 100.000 eur ročne. „Štadión má byť otvorený minimálne osem mesiacov v roku, v rámci zmluvy je zvýhodnený prenájom pre miestne školy a 20 hodín je vymedzených pre rôzne podujatia organizované mestom,“ upozornil primátor. Verí, že nový stánok okrem iného zvýši potenciál rozvoja hokeja v meste.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.04.2019
Plaváreň potrebuje obnovu, mesto zvažuje alternatívy
Mesto Stará Ľubovňa už dlhšie zvažuje rekonštrukciu tamojšej plavárne, aj preto tento týždeň radnica zorganizovala workshop. Prednosta Mestského úradu v Starej Ľubovni Aleš Solár uviedol, že jeho obsahom bolo zhrnutie súčasného stavu plavárne, potreby jej rekonštrukcie a možného využitia v budúcnost
viac
16.07.2019
V Základnej škole Za vodou vymieňajú okná i dvere
V Starej Ľubovni nedávno začali s čiastočnou rekonštrukciou Základnej školy (ZŠ) Za vodou, ktorá bude zameraná na výmenu okien a dverí. Počas leta majú naplánované väčšie či menšie úpravy aj ďalšie školské zariadenia na území mesta.
viac
12.08.2019
Po komplexnej rekonštrukcii opäť otvoria pasáž z námestia
Po kompletnej rekonštrukcii onedlho mesto Stará Ľubovňa opäť sprístupní pasáž na Námestí sv. Mikuláša. Podľa primátora Ľuboša Tomka išlo o jednu z najvýznamnejších investičných akcií mesta, ktorú realizovali vlani a počas tohto roka.
viac
12.08.2021
Stará Ľubovňa realizuje alebo ukončila viac ako 20 investičných akcií
Viac ako 20 investičných akcií v rôznych oblastiach realizuje alebo ukončilo mesto Stará Ľubovňa v tomto roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %