Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
08.05.2021 03:10

Nový kruhový objazd v Starej Ľubovni


Ilustračná snímka staralubovna.sk


V Starej Ľubovni pribudne druhý kruhový objazd. Stane sa tak na križovatke ciest Okružná, Zimná a Vansovej. Kruhový objazd by mal zlepšiť dopravnú situáciu v tejto križovatke, ktorá získa už onedlho nový rozmer dokončením Vansovej ulice a jej prepojením s ulicou Levočskou.


Kruhový objazd realizujú miestne Verejnoprospešné služby, príspevková organizácia. Rozpočtový náklad na jeho realizáciu by nemal presiahnuť 20 000 €. Ďalšie náklady sú potrebné na dopravné značenie a doplnenie priechodov pre chodcov. Mesto sa v súčasnosti snaží o majetkovo – právne vysporiadanie pozemkov na pokračovanie chodníkov z ulice Vansovej na ulicu Okružnú.

„Okružná križovatka je navrhnutá s vonkajším polomerom 11,5 m, stredovým ostrovčekom s polomerom 4,5 m a jazdným pruhom šírky 6,5 m. Stredový ostrovček tvorí prstenec šírky 2 m z betónovou konštrukciou a stred ostrovčeka šírky 5,0 m vyplnený dunajským štrkom. Prstenec bude olemovaný prejazdovým betónovým obrubníkom so skosením“, približuje technické detaily stavby Michal Žid z Mestského úradu.

V rámci projektu sa vytvoria aj nové priechody pre chodcov s doplnením častí chodníkov na uliciach Zimnej a Okružnej. V mieste priechodu pre chodcov budú znížené obrubníky v celej šírke priechodu na 20 mm nad vozovkou a vytvorí sa tzv. bezbariérová úprava. „Túto stavbu považujeme za veľmi racionálne riešenie v tejto križovatke, kde predpokladáme zintenzívnenie dopravy tým, že sa Vansovej ulica prepojí s Levočskou ulicou. Teší nás, že realizácia je v našej vlastnej réžii a práce pokračujú vo veľmi dobrom tempe. V strede kruhového objazdu rátame aj s výsadbou zelene.“, poznamenáva primátor mesta Ľuboš Tomko.

Autor: Zdroj: staralubovna.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.08.2019
Brány zrekonštruovanej pasáže sú oficiálne otvorené
Komplexná rekonštrukcia pasáže predstavovala jednu z najvýznamnejších akcií Mesta Stará Ľubovňa, ktorej realizácia prebiehala počas minulého i tohto roka. Z dôvodu rozsahu a náročnosti jednotlivých prác sa uskutočnila v dvoch etapách.
viac
13.02.2020
Rok 2020 prinesie v Starej Ľubovni aj ďalší rozvoj cyklistickej infraštruktúry
Vďaka dotáciám Ministerstva dopravy a výstavby SR pribudne na území mesta nielen ďalší úsek cyklotrasy, ale aj nové cyklistické stojany a cykloprístrešky. Informovala o tom koordinátorka projektov Miriama Varcholová z tamojšieho mestského úradu.
viac
12.05.2021
V Starej Ľubovni pribudnú dve nové detské ihriská
V týchto dňoch dochádza k výstavbe dvoch nových detských ihrísk v Starej Ľubovni. Lokality, kde ihriská dlhodobo absentovali, sú na ulici Levočskej a na ul. 17. novembra. Deti z ulice 17. novembra tak boli vypočuté v rámci ich originálneho listu, ktorý adresovali minulý rok primátorovi mesta.
viac
26.01.2022
Na stredných školách na Spiši sa preinvestuje 11,2 miliónov eur
Vďaka prostriedkom z Integrovaného regionálneho operačného programu sa dve stredné školy na Spiši zmodernizujú. Celkovo sa v nich preinvestuje 11,2 miliónov eur. Prešovský kraj si od týchto projektov sľubuje skvalitnenie praktického vyučovania i zatraktívnenie odborov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %