Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
31.03.2023 11:40

Novú okružnú križovatku v Liptovskom Hrádku začnú stavať na budúci týždeň


Foto budúcej okružnej križovatky v Liptovskom Hrádku. Snímka zdroj: (liptovskyhradok.sk).


Výstavbu novej okružnej križovatky pod Skalkou v Liptovskom Hrádku spustia najbližší pondelok (3. 4.). Mesto o tom informovalo na svojom webe s tým, že predpokladaná doba výstavby je päť mesiacov.


"V pondelok ráno začnú s rozmiestňovaním dočasného dopravného značenia. Rýchlosť bude obmedzená na 30 kilometrov za hodinu. Dopoludnia začnú s frézovaním asfaltovej vrstvy, následne budú realizovať prekládky inžinierskych sietí, ktoré sú umiestnené v telese ciest," priblížilo mesto.

Výstavba novej okružnej križovatky pod Skalkou mešká oproti pôvodným plánom už niekoľko mesiacov. Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) musel hľadať nového zhotoviteľa po tom, ako musel ukončiť zmluvu s tým pôvodným. Dôvodom bola kondícia firmy aj nárast cien. Nový zhotoviteľ má križovatku postaviť takmer za pol milióna eur.

Lokalitu, kde dôjde k výstavbe, považuje vedenie mesta Liptovský Hrádok za dôležitý dopravný uzol. Stretáva sa tam päť ciest. Tri z nich sú v správe ŽSK, dve mestské. Plánovaná okružná križovatka podľa radnice pomôže významne zvýšiť bezpečnosť dopravy v meste.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.09.2022
Križovatku majú postaviť za pol milióna eur, čaká sa na podpis zmluvy
Okružnú križovatku pod Skalkou v Liptovskom Hrádku majú postaviť za sumu takmer pol milióna eur. Aktuálne sa čaká na podpis zmluvy so zhotoviteľom. Potvrdila to hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.
viac
13.10.2022
Výstavba okružnej križovatky v Liptovskom Hrádku sa začne až na budúci rok
Stavebné práce na novej okružnej križovatke pod Skalkou v Liptovskom Hrádku sa začnú až v jarných mesiacoch budúceho roka. Potvrdila to hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.
viac
23.02.2023
Novú okružnú križovatku v Liptovskom Hrádku by mali začať stavať na jar
Výstavba novej okružnej križovatky pod Skalkou v Liptovskom Hrádku by sa mala začať na jar tohto roka. Potvrdila to hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová.
viac
08.09.2023
Nová okružná križovatka podľa B. Trégera zlepšila dopravu v meste
Novopostavenú okružnú križovatku pod Skalkou v Liptovskom Hrádku takmer za pol milióna eur v piatok odovzdali do užívania motoristom. Podľa primátora Branislava Trégera prinieslo jej vybudovanie zlepšenie dopravnej situácie v meste aj vyššiu bezpečnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %