Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
19.09.2020 11:05

Novú cyklotrasu do Tomčian otvorili pre verejnosť


Ilustračná snímka


Martinčania môžu od piatka využívať novú cyklotrasu a chodník pre peších z centra mesta do Tomčian. Otvoril ju primátor mesta Ján Danko.


„Cyklotrasa a chodník pre peších boli projektom, na ktorý Martinčania dlho čakali, a ja som nesmierne rád, že sa nám podarilo bezpečne prepojiť dve rýchlo sa rozvíjajúce mestské časti. Verím, že v najbližších mesiacoch budem môcť predstaviť aj iné projekty, ktoré zlepšia kvalitu života v meste,“ povedal martinský primátor.       

Oba chodníky vybudovali pozdĺž cesty v smere od Martina do Tomčian. Začiatok stavieb je pri vjazde na odstavnú štrkovú plochu, ktorá sa nachádza za Národným cintorínom, a koniec pri plánovanom vjazde na súkromné parcely. Cyklistická komunikácia je obojsmerná s dvomi protismernými pruhmi širokými 1,5 metra. Celková prejazdná šírka cyklistickej komunikácie je tri metre.       

„Od cesty je cyklotrasa oddelená trávnatým pásom v šírke jeden meter. Od chodníka pre peších je cyklistická komunikácia oddelená špeciálnou dlažbou pre nevidiacich a slabozrakých – pásom varovnej dlažby a pásom vodiacej dlažby,“ načrtla hovorkyňa mesta Martin Zuzana Kalmanová s tým, že súčasťou cyklochodníka je aj premostenie potoka Silava.       

Vybudovanie projektu predstavovalo investičný náklad vo výške 367.000 eur. „Podpora rozvoja športovej infraštruktúry je jednou z kľúčových oblastí, o ktorej intenzívne diskutujem s odborníkmi, obyvateľmi a podnikateľmi pôsobiacimi v meste. Som si istý, že už v nasledujúcich mesiacoch sa nám podarí identifikovať nové projekty, ktoré posunú Martin opäť kúsok vpred aj v tejto oblasti,“ doplnil martinský primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.02.2019
O členstvo v komisiách primátora prejavilo záujem 190 ľudí
Záujem o členstvo v komisiách primátora mesta Martin Jána Danka prejavilo záujem 190 ľudí. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
13.08.2019
V lokalite Pltníky poklepali základný kameň športového areálu
Poklepaním základného kameňa sa v pondelok oficiálne začala výstavba nového športového areálu v martinskej lokalite Pltníky. V prvej etape tu vyrastie moderné futbalové ihrisko s umelou trávou, tribúny, zázemie i parkovisko.
viac
19.02.2020
Mesto Martin získalo dotáciu na vybudovanie cyklotrasy do Tomčian
Mesto Martin získalo dotáciu vo výške 376 652 eur v rámci výzvy Ministerstva dopravy a výstavby SR na rozvoj cyklistickej infraštruktúry a už tento rok vybuduje viac ako 800 metrov cyklotrasy do Tomčian. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
27.05.2020
Do mestskej časti Tomčany vybudujú cyklotrasu a chodník pre peších
Mesto Martin spustilo v pondelok stavbu cyklotrasy a chodníka pre peších do mestskej časti Tomčany, ktorá si vyžiada investíciu vo výške 367 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %