Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
06.03.2024 05:25

Nové podujatie VedoMost prispelo knižnici k získaniu ocenenia Sakačik


VedoMost: Rozprávka o upírovi alebo nehaňme kliešťa - VEDA NA DOSAH


Nový typ podujatia pre mladých vedecky orientovaných návštevníkov knižnice s názvom VedoMost bol jedným z dôvodov, prečo Slovenská asociácia knižníc udelila tohtoročnú výročnú cenu Sakačik trnavskej Knižnici Juraja Fándlyho (KJF).


Podľa riaditeľa Pavla Tomašoviča priestor na vznik viacerých pilotných komunitných stretnutí vytvorila novopostavená záhradná čitáreň KJF.        

"V rámci dobrovoľníckej kampane knižnica získala spomedzi nadšencov pre prácu s komunitami aj absolventa bakalárskeho štúdia biochémie Ondreja Tepalu. Stál za vznikom projektu VedoMost, ktorý odštartoval na začiatku roka 2023. Je určený tým, ktorí sa zaujímajú o vedu, radi budujú mosty medzi ľuďmi a zároveň chcú nadobudnúť nové a vzácne vedomosti," uviedol riaditeľ KJF.        

Cieľom VedoMostu bolo a je rozširovať a popularizovať vedecké poznatky a skúsenosti, poskytovať príležitosti pre voľnočasové vzdelávanie a vzájomnú výmenu názorov v rôznych odborných oblastiach. "Prostredníctvom komunity mladých vedátorov projekt umožňuje zapojenie do vedecko-popularizačnej činnosti či diskusiu o rozmanitých témach, poskytuje príležitosti na spoluprácu a kontakty medzi záujemcami, vedcami a technikmi," doplnil Tomašovič.        

Vlani sa konalo osem stretnutí a podľa neho si rýchlo získali obľubu u širokého laického publika.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.12.2018
Trnava: Radnica očakáva návrhy Trnavčanov na ocenenie osobností
Posledné pracovné dni roka môžu Trnavčania ešte využiť na podanie svojich návrhov, koho by malo mesto oceniť za rok 2018 udelením čestného občianstva, cenou mesta, uznaním za zásluhy či odhalením pamätnej dosky a pamätníka.
viac
01.03.2019
Knižnica Juraja Fándlyho v Trnave odštartuje Týždeň slovenských knižníc
Týždeň slovenských knižníc v Trnavskom kraji slávnostne otvoria v Trnave v pondelok 4. marca. Súčasťou bude vyhlásenie vedomostnej a výtvarnej súťaže pre deti základných škôl s názvom M. R. Štefánik a my po jeho stopách, ako aj beseda s básnikom Ivanom Štrpkom.
viac
12.03.2022
Začala sa výstavba letnej čitárne v najväčšej knižnici v kraji
Letnú čitáreň v hodnote 319 000 eur začali stavať v záhrade Knižnice Juraja Fándlyho (KJF) v Trnave. Investorom je jej zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj, stavba by mala byť ukončená podľa predsedu TTSK Jozefa Viskupiča na jeseň tohto roka. Počíta aj so zelenou strechou.
viac
27.09.2022
Za najlepšie riešenie podnetov občanov ocenili Trnavu a Malacky
Podnety občanov riešili vlani najefektívnejšie Trnava a Malacky. V utorok im portál odkazprestarostu.sk udelil ocenenie Zlaté vedro určené pre najlepšie samosprávy za rok 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %