Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
16.07.2024 03:15

Nové nástroje informovania o problematike adaptácie na zmenu klímy


Ilustračný obrázok (Zdroj: GettyImages)


V súvislosti s problematikou v oblasti adaptácie na nepriaznivé zmeny klímy rezort životného prostredia vytvoril národnú platformu k problematike adaptácie na zmenu klímy.


V súvislosti s problematikou v oblasti adaptácie na nepriaznivé zmeny klímy rezort životného prostredia vytvoril národnú platformu k problematike adaptácie na zmenu klímy, ktorú prevádzkuje Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP), v úzkej súčinnosti s MŽP SR a v spolupráci s SHMÚ.

Jej cieľom je sprístupňovať informácie k problematike adaptácie na zmenu klímy pre laickú i odbornú verejnosť so zameraním na národnú ale aj regionálnu a lokálnu úroveň.

Ďalšou formou zvyšovania informovanosti je zámer vydávania pravidelného Newslettra, ktorého prvé číslo aktuálne vychádza.

Newsletter bude adresne v pravidelných časových interva­loch informovať o aktuálnych trendoch z medzinárodného, národného ale aj regionálneho a lokálneho pohľadu. Priblíži informácie o vývoji v oblasti politík, stratégií, koncepcií, ale aj o praktických  riešeniach či už vo forme projektov alebo o konkrétnych realizo­vaných adaptačných opatreniach. Jeho súčasťou budú tiež informá­cie za oblasť výchovy a vzdelávania a rovnako aj informácie o potenciálnych možnostiach financovania adaptačných opatrení.

 

Autor: (Zdroj: Slovenská agentúra životného prostredia, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.02.2020
Envirorezort predstavil nízkouhlíkovú stratégiu
Náklady na rapídne znižovanie emisií skleníkových plynov budú predstavovať 1,8 % HDP ročne do roku 2040. Boj proti zmene klímy však prináša nevyčísliteľné zdravotné, environmentálne a ekonomické benefity.
viac
08.06.2020
Projekt Game On! má zvýšiť povedomie mladých o klimatickej zmene
Zvýšenie povedomia mladých ľudí o klimatickej zmene a ich motivovanie k zmene životného štýlu je cieľom projektu "Game on! - V hre je naša budúcnosť. Zastavme zmenu klímy!".
viac
27.01.2021
Únia miest Slovenska podporuje iniciatívu „Klíma ťa potrebuje“
Mestá budú postupne vyhlasovať stav klimatickej núdze, nechcú čakať na štát.
viac
09.11.2021
Ľudia majú vymyslieť nové pranostiky
Bratislavské regionálne ochranárske združenie (BROZ) vyzýva ľudí na internete, aby vymysleli nové pranostiky pre svet v klimatickej kríze. Online kampaň #novepranostiky bude prebiehať počas klimatického samitu v Glasgowe (COP26).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %