Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
20.05.2022 12:35

Nové Mesto začalo s prípravou PHSR na roky 2022 až 2030


Na snímke z dronu výhľad z Trnavského mýta na Račianske mýto a Pražskú ulicu. Vľavo Bratislavský hrad, budova Národnej banky Slovenska (NBS) a pamätník Slavín. Snímka zdroj: (tasr).


Bratislavské Nové Mesto začalo s prípravou strategického dokumentu Plán hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR) na roky 2022 až 2030. Na jar začalo so zberom a analýzou dát a dokumentov, v týchto dňoch sa pustilo v rámci druhej fázy do prieskumu názorov obyvateľov.


"Chceme zistiť, ako sú spokojní s kvalitou života v Novom Meste a zároveň sa od nich dozvedieť ich predstavu o budúcom smerovaní mestskej časti," skonštatoval starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Samospráva preto na svojej webovej stránke zverejnila anonymný dotazník. K jeho on-line verzii pribudne tlačová verzia, ktorú mestská časť doručí do novomestských domácností. Na jeho vyplnenie majú obyvatelia čas do piatka 17. júna. Mestská časť ubezpečuje, že všetky údaje budú slúžiť výlučne na spracovanie súhrnných štatistických výstupov.

Samospráva v tejto súvislosti paralelne diskutuje aj so zástupcami inštitúcií, ktoré v Novom Meste pôsobia, i so zástupcami mimovládnych organizácií a rôznymi odborníkmi. Cieľom je definovať kľúčové výzvy a problémy od všetkých relevantných aktérov, ktorí môžu a majú záujem participovať na rozvoji mestskej časti.

Po spracovaní výsledkov analytickej časti je naplánovaná verejná prezentácia, následne začne samospráva pracovať na definovaní prioritných oblastí svojho ďalšieho rozvoja. V konečnej fáze tvorby bude vypracovaný Akčný plán, ktorého súčasťou budú konkrétne projektové aktivity. Jeho návrh by mal byť prezentovaný verejnosti koncom júna, kedy budú môcť materiál pripomienkovať. Dokument by mal byť hotový na jeseň.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.12.2018
Bratislavské Nové Mesto bude mať svoju prvú wifi zónu
Zóna s bezplatným pripojením na internet by mala vzniknúť v parku na Račianskom mýte. Mestská časť totiž v rámci projektu Európskej komisie WiFi4EU získala dotáciu 15.000 eur.
viac
18.11.2019
Bratislavské Staré Mesto a Nové Mesto podpísali memorandum o spolupráci
Bratislavské Staré Mesto a Nové Mesto oficiálne spečatili spoločný postup pri zlepšovaní životného prostredia či verejného priestoru. Staromestská starostka Zuzana Aufrichtová a novomestský starosta Rudolf Kusý podpísali vo štvrtok (14. 11.) v tejto súvislosti memorandum o spolupráci.
viac
20.05.2020
Nové Mesto pripravuje veľkú zmenu rozpočtu pre pandémiu COVID-19
Bratislavské Nové Mesto sa, podobne ako ďalšie bratislavské mestské časti či iné samosprávy, pripravuje na veľkú zmenu rozpočtu v súvislosti s dosahmi pandémie nového koronavírusu.
viac
13.12.2021
Nové Mesto hľadá vhodné priestory či pozemky pre novú škôlku
Bratislavské Nové Mesto hľadá nové priestory či pozemky pre novú materskú školu. Najpálčivejší problém s kapacitami má mestská časť najmä na Kramároch a Kolibe, kde má v súčasnosti zriadené tri škôlky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %