Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
02.04.2022 03:55

Nové Mesto pripravuje ukrajinsko-slovenský komunitný dom


Ilustračná snímka: Teraz.sk


Komunitné centrum na Ovručskej ulici v bratislavskom Novom Meste by sa malo dočasne zmeniť na ukrajinsko-slovenský komunitný dom.


Mestská časť chce takto vytvoriť priestor pre ľudí z Ukrajiny, kde okrem informácií a služieb nájdu aj miesto na stretávanie sa či výmenu skúseností. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.       

"Život v komunite je vždy ľahší. Vytvárame priestor, kde nájdu všetky dôležité služby, potrebnú radu, informáciu, miesto, kde sa budú stretávať, vymieňať si skúsenosti, tráviť čas v komunite, venovať sa spoločným aktivitám. A to nielen medzi sebou, ale aj miestnou novomestskou komunitou," približuje Kusý.         

Pripomenul, že mestská časť pokračuje v pomáhaní utečencom z Ukrajiny, či už s ubytovaním, prácou, potravinami alebo inými potrebnými vecami. Do novomestských základných škôl prijala samospráva takmer 100 ukrajinských žiakov, pre menšie deti by mali slúžiť práve priestory pripravovaného komunitného centra. Aj preto, že mestská časť nemá kapacity prijať ďalšie deti do svojich materských škôl.       

"Symbolicky som odovzdal kľúč od centra pani Pavlyne, Ukrajinke, ktorú sme zamestnali, aby koordinovala činnosť komunitného domu," poznamenal Kusý. Pomáhať budú tiež dobrovoľníci, v prípade potreby aj mestská časť.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.06.2019
Na Kuchajde sa v sobotu začína novomestské kultúrne leto
V areáli Kuchajdy v bratislavskom Novom Meste sa v sobotu (22. 6.) začne tohtoročné kultúrne leto. "Naším zámerom je pritiahnuť na Kuchajdu celú rodinu, aby si tu každý našiel niečo zaujímavé. Tomu zodpovedá aj skladba otvorenia kultúrneho leta," priblížil novomestský starosta Rudolf Kusý.
viac
04.10.2019
Nové Mesto poskytne aj tento rok jednorazový vianočný príspevok
Bratislavské Nové Mesto poskytne tento rok už osemnástykrát vianočný príspevok. Jednorazová finančná výpomoc je určená obyvateľom v zlej sociálnej situácii. O príspevok je možné požiadať do konca októbra. Informuje o tom mestská časť na svojej webovej stránke.
viac
12.10.2020
V Starom Meste pribudnú parkovacie miesta
Staré Mesto pokračuje vo vyznačovaní rezidentských parkovacích miest, do konca roka by ich malo pribudnúť takmer tristoosemdesiat
viac
16.11.2020
Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie rezidentskej zóny
Bratislavské Nové Mesto finišuje s prípravami na spustenie pilotnej zóny rezidentského parkovania v lokalite Tehelné pole.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %