Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
13.02.2018 05:42

Nové kontajnerové stojiská majú zamknuté, legislatíva nepustí


Ilustračná snímka.


Vlani sa breznianskej samospráve podarilo dokončiť desať uzamykateľných oplotených objektov určených na umiestnenie kontajnerov, ktoré majú zamedziť znečisťovaniu okolia asociálnymi živlami a prispieť k dôkladnejšej separácii domového odpadu. Na kľúče od nich si však obyvatelia musia ešte počkať.


Ako informoval magistrát, k používaniu nových stojísk môže dôjsť až po splnení všetkých administratívnych náležitostí, ktoré stanovuje zákon.     

"Po prevzatí celkovej stavby je nutné podať žiadosť na vklad predložených geometrických plánov do katastra, kde je dvojmesačná zákonná lehota. Takisto treba požiadať o kolaudačné rozhodnutie, pričom termín tohto konania stanoví príslušný Stavebný úrad Valaská do 30 dní," vysvetlila vedúca investičného odboru Mestského úradu v Brezne Zuzana Ďurišová s tým, že po vydaní kolaudačného rozhodnutia začne plynúť 15-dňová lehota na nadobudnutie jeho právoplatnosti.      

Podľa Ďurišovej po získaní právoplatného rozhodnutia sa uskutoční odovzdanie diela do majetku mesta, ktoré trvá do piatich pracovných dní. Následne musí dôjsť k prevodu objektov na Technické služby Brezno, ktoré sa stanú ich správcom. Po tomto kroku je zasa povinnosťou "techničiarov" osloviť jednotlivé bytové správcovské spoločnosti, aby zabezpečili kľúče od stojísk svojim členom. Až potom môže stavba slúžiť na svoj účel.      

"Budeme sa snažiť, aby lehoty boli čo najkratšie a občania mohli dostať do užívania stojiská, o ktoré dlhodobo žiadajú. Prosíme ich o trpezlivosť, kým nebude doriešená administratívna časť diela," dodala Ďurišová.      

Horehronská metropola plánuje vo výstavbe kontajnerových stojísk pokračovať i v tomto roku na Ulici ČSA a Krčulovej ulici.    

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2018
Stromy, ktoré padli za atletickú dráhu, budú nahradené novou zeleňou
Areály škôl na Pionierskej ulici sú od polovice novembra pripravené na výstavbu dlho avizovanej atletickej dráhy. Lesy mesta Brezno z nich na základe povolenia odstránili stromoradie, ktorého zdravotný stav a koreňový systém mali ohrozovať realizáciu projektu a bezpečnosť verejnosti.
viac
13.10.2020
Stav okolia kontajnerových stojísk je dlhodobo neudržateľný
Pracovníci verejnoprospešných služieb mesta Spišská Belá v Kežmarskom okrese zozbierali v septembri z okolia kontajnerových stojísk štyri tony komunálneho odpadu.
viac
17.05.2021
V troch lokalitách v Dubnici nad Váhom vybudujú nové polopodzemné kontajnery
Mesto vybuduje v nadchádzajúcich týždňoch nové stojiská polopodzemných kontajnerov v troch lokalitách – predovšetkým tam, kde súčasné kontajnerové stojiská kapacitne nepostačujú a nie je možné ich rozšíriť doplnením o ďalšiu zbernú nádobu.
viac
12.04.2024
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom
V obci Štrba pribudli špeciálne kontajnerové stojiská odolné voči medveďom. Štefánia Srebalová z tamojšieho obecného úradu na webovej stránke obce informovala, že inštaláciu na základe súhlasu samosprávy zabezpečila Správa Tatranského národného parku (TANAP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %