Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.03.2019 09:45

Nové ihrisko pre rodiny s deťmi vyrastie v pokojnej časti obce


Ilustračná snímka, zdroj: liptovskeklacany.sk


Rodiny s deťmi v Liptovských Kľačanoch dostanú tento rok nové ihrisko. Doterajšie má podľa starostu Jána Hollého málo prvkov a je situované v rušnej lokalite. Samospráva preto plánuje nové ihrisko postaviť v pokojnej časti obce.


Peniaze na výstavbu našetrili. „Na konci minulého funkčného obdobia sme ušetrili finančné prostriedky, aby sme v prvých rokoch nového obdobia nestagnovali. Chceme vybudovať nové detské ihrisko, lebo to, ktoré v obci máme, už má svoje roky. Navyše má len štyri prvky. Je veľmi jednoduché a tiež je inštalované v nie veľmi vhodnom prostredí. Chceme ho dať na vlastný pozemok do pokojného prostredia obce mimo cestnej premávky,“ povedal pre TASR starosta.       

Vedenie obce tento rok plánuje spustiť aj prípravné práce na vybudovanie multifunkčného ihriska, ktoré v Liptovských Kľačanoch dlhodobo chýba. „Tieto aktivity dokážeme kryť prevažne z vlastných zdrojov, ktoré sme ušetrili. Pokiaľ by však vyšli výzvy, pochopiteľne, budeme na tieto aktivity žiadať peniaze z výziev,“ skonštatoval Hollý.       

Na miestnom cintoríne tiež dostavajú chodník a dokončia oplotenie, čím ukončia jeho revitalizáciu. „Odhadujem, že všetky tieto náklady by mohli dokopy predstavovať sumu okolo 50 000 eur,“ dodal.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2018
Do budovania a dopĺňania detských ihrísk investuje Lučenec 200 000 eur
Nové detské ihriská a herné prvky na už existujúcich ihriskách pribudnú počas tohto roka v Lučenci minimálne v štyroch až piatich lokalitách. Informovala o tom primátorka Alexandra Pivková s tým, že mesto na spomínaný účel vyčlenilo v tohtoročnom rozpočte 200 000 eur.
viac
17.02.2020
Nové Zámky začali s výstavbou interaktívneho ihriska Cultplay
Mesto Nové Zámky začalo s výstavbou interaktívneho detského ihriska Cultplay. Ihrisko vznikne revitalizáciou verejného priestranstva na časti pozemku v povodí rieky Nitra na sídlisku Nábrežie.
viac
06.06.2020
V obci Nitrianske Pravno pribudlo centrálne detské ihrisko
Deti z Nitrianskeho Pravna (okres Prievidza) dostali ďalší priestor na trávenie voľného času. V multifunkčnom športovom areáli vybudovali centrálne detské ihrisko, do prevádzky ho obec spustila koncom mája.
viac
24.11.2021
Na Podbrezinách v L. Mikuláši pribudne moderné inkluzívne ihrisko
Na najväčšom liptovskomikulášskom sídlisku Podbreziny pribudne na budúci rok ekologický multifunkčný priestor s prvkami pre deti od troch do 14 rokov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %