Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.01.2018 06:40

Nová cesta z L. Sliačov do Partizánskej Ľupče zjednoduší prepravu


Snímka zdroj: (lk).


Nové dopravné prepojenie medzi Partizánskou Ľupčou a Liptovskými Sliačmi umožní domácim rýchlejšiu a efektívnejšiu prepravu z jednej obce do druhej.


Približne štyri kilometre dlhá a viac ako tri metre široká cesta s ostrovčekmi bude viesť z Vyšného Sliača do Partizánskej Ľupče, starostovia obcí ju chcú dokončiť do konca tohto volebného obdobia.

Aktuálna trasa po komnukácii I/18 z jednej obce do druhej má dĺžku 12 kilometrov, cesta autom trvá približne 12 minút v závislosti od hustoty premávky. „Domáci pritom dokážu prejsť pešo cez kopec za obcou až do centra Partizánskej Ľupče za 15 minút,” priblížil starosta Liptovských Sliačov Milan Frič. Preto bude podľa neho nová komunikácia veľkou pomocou. „Minimálne jedna tretina obyvateľov Vyšného Sliača má totiž rodinné väzby s Partizánskou Ľupčou,” doplnil.

Podkladové vrstvy komunikácie zo strany od Liptovských Sliačov sú podľa Friča momentálne na vynikajúcej úrovni. „V úseku sa už nachádza štrkové podložie a čakáme, kedy sa začnú niekde opravovať cesty, pretože chceme použiť frézovanú drvinu na zastabilizovanie štrku,” vysvetlil starosta Liptovských Sliačov s tým, že až po stabilizácii podkladu pribudne aj asfaltová vrstva.       „Zatiaľ na ceste pracujeme obidve obce samostatne, no keď sa stretneme vo finálnom úseku, budeme ho riešiť spoločne,” priblížil Frič. Celková investícia do úseku cesty z Liptovských Sliačov po spojnicu chotárov obcí predstavuje približne 150 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.06.2017
Obce pri Vodnom diele Gabčíkovo by mohla spojiť nová cesta
Obce na oboch brehoch pri Vodnom diele Gabčíkovo by sa mohli dočkať novej cesty. Štúdia uskutočniteľnosti ukázala, že dva z priepustov popod vodu by mohli prebudovať na cestu pre osobné automobily, cyklistov či chodcov.
viac
23.03.2020
V Leviciach začínajú s rekonštrukciou miestnych komunikácií
V Leviciach sa od začiatku tohto týždňa začína plánovaná rekonštrukcia miestnych komunikácií Sládkovičovej, Tyršovej a Saratovskej ulice. Celkové náklady na ich rekonštrukciu a obnovu sú vyčíslené na 225 000 eur.
viac
20.07.2020
Pre rekonštrukciu Palisád pozmení DPB trasy niektorých liniek
Pre rekonštrukciu komunikácie Palisády čakajú od pondelka (20. 7.) cestujúcich bratislavskou MHD zmeny. Týkať sa budú liniek 203, 207, 208, 147 a N47. Informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na webovej stránke i sociálnej sieti.
viac
17.05.2021
Začínajú sa dokončovacie práce na ceste medzi Čaňou a Haniskou
Hlavný ťah medzi obcami Čaňa a Haniska v okrese Košice-okolie by mal byť opravený do konca mája.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %