Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
09.05.2019 10:10

Nová aplikácia umožňuje nahlásiť výtlky, zlé parkovanie či vandalstvo


Ilustračná snímka (tasr)


Nahlásiť podnet či prípadné ohrozenie s presným miestom na mape mesta môžu obyvatelia Trebišova prostredníctvom novej mobilnej aplikácie SAFETY TREBIŠOV. Cieľom je zlepšiť a zjednodušiť komunikáciu medzi obyvateľmi a mestom, a najmä zvýšiť ich pocit bezpečia.


"K oznámeniu je možné priradiť popis alebo fotografiu. Aplikácia je nastavená tak, že sama určí, komu má smerovať podnet, či už príslušníkom štátnej polície, alebo iným inštitúciám, akými sú napríklad Technické služby mesta Trebišov. Všetci užívatelia prostredníctvom aplikácie okamžite vidia nahlásený podnet. Nie je však pre nich viditeľné, kto zadal podnet, aplikácia im zobrazí fotografiu a popis podnetu," priblížila hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.       

Občania môžu oznámenia pridávať v aplikácii do troch hlavných kategórií - doprava, infraštruktúra a polícia. V rámci dopravy sú podkategórie - poškodená dopravná značka, výtlk na komunikácii, nefunkčná svetelná signalizácia a iné. Infraštruktúra má podkategórie ako nefunkčné verejné osvetlenie, poškodený majetok mesta a podobne. V kategórii polícia môžu byť nahlásené podnety, akými sú dopravná nehoda, nesprávne parkovanie, ohrozenie života a zdravia, túlavé domáce zvieratá, vandalizmus a iné.       

V aplikácii sa nachádza aj zoznam dôležitých telefónnych čísel, na ktoré je možné v prípade potreby operatívne zavolať. "Ďalšou funkciou, ktorú SAFETY TREBIŠOV ponúka, je možnosť teritoriálnej ochrany druhého užívateľa. Môže to fungovať napríklad v situácii, keď rodičia nastavia bezpečnostnú zónu pohybu ich dieťaťa. Ak ju dieťa prekročí, rodič bude na to upozornený. Podmienkou je mať v oboch zariadeniach (mobiloch) nainštalovanú aplikáciu a prístup na internet," uviedla Mištaničová.       

Aplikácia je pre mobilné telefóny s operačným systémom Android alebo iOS voľne stiahnuteľná cez Google Play, resp. AppStore. Po stiahnutí a inštalácii je nutná registrácia užívateľa. Informácie sú aj na webstránkach www.trebisov.sk a www.safetytrebisov.sk. Aplikácia bola vytvorená Národným centrom práva duševného vlastníctva, n. o., v spolupráci s mestom Trebišov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.06.2016
Komárno začne koncom júna s celoplošným postrekom proti komárom
Do desiatich dní by malo mesto Komárno začať s celoplošným postrekom proti komárom. Pracovníci mestského úradu sú v neustálom kontakte s odborníkmi a firmou vykonávajúcou likvidáciu komárov a čakajú na najvhodnejšie podmienky na postrek, informovalo vedenie mesta.
viac
09.04.2020
Mestá a obce chcú informovať obyvateľov o opatreniach proti koronavírusu
Martin Kollárik z Inštitútu SGI, ktorý sa venuje výskumu v oblasti samosprávy a vedie portál Odkaz pre starostu, odpovedá na otázky, ako je táto služba užitočná v momentálnom krízovom období aj mimo neho.
viac
28.10.2020
Vďaka regulácii parkovania vzrástol Petržalke počet obyvateľov
V bratislavskej Petržalke vzrástol po 26 rokoch počet obyvateľov s trvalým pobytom. Dôvodom bolo minuloročné spustenie miestnej parkovacej politiky.
viac
10.11.2020
Aplikácia „Petržalka“ treťou najsťahovanejšou aplikáciou na Slovensku
Informácie z mestskej časti Bratislava-Petržalka vždy po ruke. Najväčšia bratislavská mestská časť sa ešte v marci tohto roku pripojila k vyše 40 mestám a obciam, ktoré využívajú aplikáciu SOM – Správy o meste pre lepšiu komunikáciu s jej obyvateľmi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %