Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
27.05.2019 07:35

Nevyužité hlasovacie lístky potešia v Nitre škôlkarov a školákov


Ilustračná snímka


Tony nevyužitých hlasovacích lístkov v Nitre potešia deti z materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Nitra. Časť lístkov skončí v kultúrnych centrách.


Do Nitry prišlo na paletách sedem ton hlasovacích lístkov, vo voľbách sa použila štvrtina z nich,“ uviedol hovorca mesta Tomáš Holúbek. V Nitre bolo počas volieb 65.706 zapísaných voličov. Vydaných bolo 16.429 obálok. Volebná účasť dosiahla 25 percent.       

V zasadačke mestského úradu zostalo 1240 balíkov, v každom z nich je po tisíc hlasovacích lístkov. Vedenie mesta rozhodlo, že z nepoužitých hlasovacích lístkov môžu škôlkari skladať lietadielka či využiť ich na kreslenie.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.09.2019
Mesto Nitra zaviedlo nový spôsob platby za škôlky
Rodičia škôlkarov už nebudú musieť dokladovať papierovými potvrdeniami zaplatenie poplatku za materskú školu. Radnica zavádza nový systém, na základe ktorého si riaditeľky škôlok budú môcť samy overiť úhradu školného.
viac
27.07.2020
Materské a základné školy v programe Erasmus+
Prípadová štúdia môže byť pre vás inšpiráciou na zapojenie sa do programu Erasmus+.
viac
15.10.2020
(1.) ZMOS adresoval rezortu školstva zásadné pripomienky k aktuálnej NZ
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci medzirezortného pripomienkového konania adresovalo ministerstvu školstva zásadné pripomienky k novele zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve. Kľúčové sa týkajú povinných materských škôl a rozhodovania o sieti škôl.
viac
01.03.2021
Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť škôlky a prvý stupeň škôl
Bratislavské Nové Mesto by mohlo po prázdninách otvoriť všetky svoje materské školy a tiež prvý stupeň základných škôl. Starosta Rudolf Kusý ubezpečuje, že mestská časť urobí všetko pre to, aby boli školy a škôlky bezpečným miestom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %