Nedeľa 08.09.2024
Dnes má meniny 
Miriama
°C
11.07.2024 11:15

Nemocnica v Nových Zámkoch dostane zdroje na odstránenie škôd po zatopení


Na snímke uzavreté výťahy nemocnice. Foto: TASR - Henrich Mišovič


Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Nové Zámky dostane od štátu 196.500 eur na odstránenie škôd po zatopení. Zdroje sa majú uvoľniť zo Všeobecnej pokladničnej správy. Vyplýva to z uznesenia vlády, ktoré kabinet schválil na svojom stredajšom rokovaní.


"Dňa 26. júna mesto Nové Zámky zasiahli prívalové dažde, ktoré spôsobili zatopenie celého mesta, vrátane FNsP Nové Zámky. V rámci nemocnice boli spôsobené majetkové škody, keďže boli zatopené vyšetrovne, výťahové šachty, kuchyňa, práčovňa, ako aj chodby, vrátane skladov so zdravotníckym materiálom, liekmi a potravinami," uvádza sa v predkladacej správe.         

Rezort financií má zdroje na sanáciu uvoľniť do 30. augusta. Následne ich ministerstvo zdravotníctva alokuje v prospech nemocnice v Nových zámkoch, urobiť tak má do konca septembra.         

Novozámockú nemocnicu po prudkých prívalových dažďoch, ktoré zasiahli región 26. júna vo večerných hodinách, pre pacientov a návštevníkov zatvorili. Vedenie vtedy vyhlásilo mimoriadnu situáciu. Zdravotnícke zariadenie opätovne otvorili 28. júna, operatívu spustili 2. júla.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2018
Nové Zámky sa zapoja do projektu budovania cyklotrás
Mesto Nové Zámky sa zapojí do projektu s názvom KOMBI, ktorého cieľom je vybudovanie siete cyklotrás v slovensko-maďarskom pohraničí. Hlavným partnerom projektu je Európske zoskupenie územnej spolupráce (EZÚS) Pons Danubii.
viac
30.10.2020
Hľadajú sa možnosti na pokračovanie programu MOPS
Rezort vnútra a splnomocnenkyňa vlády SR ubezpečujú všetky obce a mestá, ktorým končia zmluvy o NFP koncom roka 2020 v programe MOPS, že intenzívne hľadajú možnosti pre identifikáciu dostupných finančných zdrojov, ktoré umožnia spustiť ďalšie výzvy.
viac
13.03.2021
Incheba ponúka vláde priestory na vakcinačné centrum či nemocnicu
Bratislavské výstavisko Incheba ponúka vláde priestory na zriadenie vakcinačného centra, dočasnej nemocnice či priestory na okamžité využitie pre krízové situácie.
viac
04.05.2021
Nemocnica otvorila prvé centrum postcovidovej starostlivosti
Fakultná nemocnica s poliklinikou (FNsP) Nové Zámky otvorila vo svojich priestoroch centrum postcovidovej starostlivosti. Zriadenie centra súvisí s nárastom počtu pacientov, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 a následky pociťujú dlhé mesiace.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.28 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.07 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.65 %