Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.06.2016 12:22

Nebuď lenivý a trieď odpad! Pomôže ti Triedime.sk!


Triedime.sk!


Umývaš si zuby, došla ti pasta a ty sa rozhoduješ kam s tubou? Do komunálu? Do žltého kontajnera? Alebo si si s priateľmi na párty objednal pizzu a obal z nej je mastný? Kam s ním? Priznaj si, že aj tvoje triedenie by mohlo byť lepšie a mohol by si byť zodpovednejší. Lenivosťou ďaleko nezájdeme!


Slováci triedenie odpadu naozaj zanedbávajú. Produkujeme množstvo odpadu, na každého Slováka pripadá až 321 kilogramov za rok. Na recykláciu putuje len približne 6-8%, čo je asi 20-25 kg. Sadni si a popremýšľaj, či svoj postoj k životnému prostrediu nedokážeš zmeniť. Pomôže ti v tom nová webová stránka www.triedime.sk, kde nájdeš užitočné informácie o tom, ako správne triediť a čo sa deje s odpadom po jeho vytriedení a vyhodení. A aj zaujímavosti zo sveta.

Chceš vedieť, či si ekoboh, ekosapiens, ekolenivec, alebo dokonca ekovrah? Urob si test ekologickej stopy, ktorý na stránke nájdeš tiež.

„Webovú stránku sme pripravili pre obyvateľov miest a obcí na Slovensku. Má im napomôcť správne triediť odpad a ukázať, že odpad môže dobrou surovinou na ďalšie spracovanie. Ak pochopia zmysel triedenia, bude ich to motivovať správne a efektívne odpad separovať,“ uviedla Silvia Nosálová, riaditeľka komunikácie a marketingu spoločnosti ENVI – PAK, a. s., ktorá stránku pripravila.

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.09.2016
Šetrite miesto v kontajneri. Ušetríte aj v peňaženke
Nápojové kartóny z džúsov, mlieka alebo vína a PET fľaše rôznych veľkostí sú používané v globálnom meradle. Ročne sa na Slovensku predajú stovky milióny nápojových kartónov a PET fliaš. Vzhľadom na ich objemnosť kladú vysoké nároky na skladovanie vyprázdnených obalov.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
03.12.2022
Šou, v ktorej na obale záleží, alebo triediť odpad môže byť zábava
O tom, že triedenie odpadu môže byť zábava, sa ľudia presvedčili prostredníctvom ENVISHOW - talkshow, v ktorej na obale záleží. Okrem vyvrátenia rôznych mýtov o triedení, alebo či treba umývať odpad pred jeho vyhodením. 
viac
14.03.2023
Aj zemiakové lupienky majú svoj deň. Viete, kam s obalom z nich?
Zemiakové lupienky majú svoj deň. Pochúťka, ktorá je považovaná za nepriateľa zdravého stravovania a štíhlej línie, dnes oslavuje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %