Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
23.06.2018 11:20

Národné športové centrum chce opäť priviesť Slovákov k pohybu


Ilustračná snímka


Motivovať ľudí k pohybu a zdravému životnému štýlu, to je hlavný cieľ Európskeho týždňa športu, ktorý bude na Slovensku a v ďalších 37 krajinách Európy od 23. do 30. septembra.


Koordinátorom projektu na Slovensku je i tento rok Národné športové centrum. Cieľom je motivovať k pohybu širokú verejnosť. Aktivity a podujatia budú na rôznych úrovniach (európskej, národnej, regionálnej či miestnej), a to v štyroch kľúčových prostrediach: v školách, na pracoviskách, vonku a v športových kluboch a fitnes centrách. Tohtoročnou novinkou bude večerné športovanie #BeActiveNight. Podujatie sa v Bratislave uskutoční 29. septembra.

Európsky týždeň športu je iniciatívou Európskej komisie na podporu športu a fyzickej aktivity v Európe a v tomto roku je to už jeho 4. ročník. Témou kampane ostáva #BeActive, teda „buď aktívny“. Týždeň plný aktivity je určený pre každého, bez ohľadu na vek, zázemie či úroveň zdatnosti. Európska komisia sa projektom snaží prilákať k pohybovým aktivitám čo najviac ľudí. Podľa prieskumu Eurobarometer z roku 2017 sa totiž pravidelne hýbe veľmi málo Európanov a takmer 60 % vôbec necvičí a nešportuje.

Minulý rok sa do Európskeho týždňa športu na Slovensku zapojilo 598 podujatí vo viac ako 360 mestách a obciach. Zašportovalo si takmer 155 000 detí a dospelých. Pod hlavičkou #BeActive sa na týždni športu zúčastňujú milióny Európanov.

Organizátori môžu športové podujatia registrovať prostredníctvom internetovej stránky www.tyzdensportu.sk.

 

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2020
Prostredníctvom ETM 2020 podporme čistejšiu dopravu pre všetkých
Slovenská agentúra životného prostredia, koordinátor národnej kampane, vyzýva slovenské mestá, obce, organizácie, inštitúcie a školy, aby sa zapojili do Európskeho týždňa mobility (ETM) 2020.
viac
22.09.2020
Európsky týždeň regiónov a miest už čoskoro online!
Tradičné európske podujatie obcí, miest a regiónov Európsky týždeň miest a regiónov sa tento rok uskutoční v netradičnom formáte – online.
viac
10.11.2021
RÚVZ BB sa zapája do Európskeho týždňa boja proti drogám
V roku 1998 v Grécku Európska komisia prvýkrát vyhlásila Európsky týždeň boja proti drogám, ktorý si každoročne pripomínajú všetky členské štáty EÚ. Aj preto sa vždy 3. novembrový týždeň nesie v duchu boja proti drogám.
viac
27.06.2022
Štartuje kampaň Európsky týždeň mobility, témou bude Lepšia dostupnosť
Na Slovensku štartuje kampaň Európsky týždeň mobility (ETM). Tento rok bude témou Lepšia dostupnosť, s mottom Cestujme zodpovedne. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) Michaela Pšenáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %