Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
16.05.2019 12:25

Najväčší herný festival opäť v kraji a na Slovensku


Ilustračná snímka, zdroj: maxresdefault


Bratislavský samosprávny kraj sa opäť zapojil do zábavno-edukačného podujatia Orange Y-Games 2019, v rámci ktorého zorganizoval v piatok 17. mája 2019 pre župných stredoškolákov BSK TECH DAY.


Najväčší herný festival na Slovensku sa uskutoční od piatka do nedele 17.- 19. mája 2019  od 09. do 19. hodiny v priestoroch Refinery Gallery.

„Počas BSK dňa čakajú na študentov skvelé prednášky od mnohých odborníkov z praxe, ktoré pomôžu študentom s výberom tej správnej budúcnosti a rozšíria ich vedomosti. Môžu si prezrieť technologické novinky alebo si otestovať svoje vedomosti v súťažných kvízoch,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. 

Na podujatí bude aj špeciálna zóna pre učiteľov, kde si môžu oddýchnuť a zabaviť sa. Zároveň si spolu so študentmi môžu prezrieť technologické novinky, navštíviť niektorú z inšpiratívnych prednášok alebo sa môžu zapojiť do súťaží. Zábavu na BSK deň prinesie free-to-play zóna plná herných strojov, virtuálnej reality a konzol. Pre starších i mladších je prichystaná retro herňa s nestarnúcimi klasikami. Okrem vnútorných aktivít pripravili organizátori pre návštevníkov aj outdoorový Laser Tag a množstvo iných atrakcií. Pre študentov je zároveň prichystaný aj špeciálny vysokoškolský turnaj v hrách CS:GO, League of Legends, Hearthstone a FIFA 19. Víťazi týchto turnajov postúpia priamo do hlavného podujatia, ktoré sa uskutoční v sobotu 18. mája 2019. Hráči sa musia vopred registrovať na: http://bit.ly/BSKturnaj

Program celého podujatia nájdete postupne na webe yzone.sk prípadne na https://www.facebook.com/events/refinery-gallery/orange-y-games-2019/494642407608214/.

 Všetci študenti zo škôl Bratislavského samosprávneho kraja majú vstup na BSK Tech Day v rámci školskej exkurzie zadarmo.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2016
Na Cyklomoste slobody vyrastie železná opona
Súčasťou šiesteho ročníka Festivalu slobody bude aj Víkend zatvorených hraníc, ktorý spoluorganizuje Bratislavský samosprávny kraj. Na Cyklomoste slobody tak od 18. do 20. novembra bude musieť každý spomaliť a okúsiť tak atmosféru totality.
viac
07.03.2017
Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín
Malokarpatské osvetové stredisko v Modre bude od stredy hostiť víťazov obvodných súťaží a prehliadok Hviezdoslavovho Kubína 2017. V stredu sa predstavia tí najlepší recitátori z okresu Bratislava III a IV a štvrtok bude patriť okresom Bratislava I, II a Malackám, Sencu a Pezinku.
viac
14.05.2019
Prijímacie skúšky v plnom prúde
Od včera sa na stredných školách začali prijímacie skúšky na odbory, kde sa nevyžaduje overenie špecifických zručností a schopností, na školský rok 2019/2020.
viac
04.11.2021
Víkend zatvorených hraníc sa uskutoční v Bratislave aj tento rok
Na Cyklomoste slobody v Devínskej Novej Vsi si opäť pripomenieme dôležitý moment našej histórie. Už po šiesty raz sa symbolicky zatvoria hranice medzi Slovenskom a Rakúskom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %