Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.03.2017 01:50

Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín


Pozvánka.


Malokarpatské osvetové stredisko v Modre bude od stredy hostiť víťazov obvodných súťaží a prehliadok Hviezdoslavovho Kubína 2017. V stredu sa predstavia tí najlepší recitátori z okresu Bratislava III a IV a štvrtok bude patriť okresom Bratislava I, II a Malackám, Sencu a Pezinku.


„Hviezdoslavov Kubín je stále prestížnejšie podujatie. Učenie umeleckého prednesu textu spamäti je skvelou príležitosťou ako sa žiaci naučia čítanému textu nielen rozumieť, ale naučia sa ho aj hodnoverne predniesť tak, aby mu uverili aj ostatní. Hviezdoslavov Kubín nie je súťažou v recitovaní, ale úsilím mladých ľudí prednesom textu presvedčiť porotu o svojej pravde,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo. BSK je zriaďovateľom Malokarpatského osvetového strediska v Modre.

Modranský kaštieľ, v ktorom sídli Malokarpatské osvetové stredisko, bude od stredy hostiteľom okresného kola súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy v rámci celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky Hviezdoslavov Kubín 2017. Šesťdesiateho tretieho ročníka Hviezdoslavovho Kubína sa môžu zúčastniť neprofesionálni recitátori, záujemcovia o umelecký prednes ale aj kolektívy, ktoré inscenujú literárne texty. V súťaži jednotlivcov je päť kategórií, v ktorých súťažia žiaci a študenti podľa školského ročníka. Súťaž kolektívov má dve kategórie, ohraničené vekom 15 rokov. Celoslovenské kolo 63. Hviezdoslavovho Kubína bude od 21.-24. júna v Dolnom Kubíne. Najlepší, víťazní účastníci celoslovenského kola sú vyberaní na Scénickú žatvu v Martine, Kremnické gagy v Kremnici a na ďalšie celoštátne a medzinárodné podujatia.

 

 

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2017
Prezentácia župných škôl v Avione už tento piatok
Podujatie Deň župných škôl v Avione, ktorého organizátorom je Bratislavský samosprávny kraj, odštartuje svoj šiesty ročník už tento piatok (20. 1.). Od 9. do 17. hodiny sa bude v nákupnom centre Avion v Bratislave prezentovať 47 stredných škôl.
viac
31.05.2017
Sobota na Štrkovci v znamení rybích špecialít a oslavy MDD
V sobotu 3. 6. 2017 rozvonia okolie Štrkoveckého jazera opäť rybími špecialitami. Dôvodom sú tradičné Ružinovské rybárske slávnosti. Zároveň bude v Amfiteátri pri Štrkoveckom jazere aj Ružinovský deň detí.
viac
03.10.2017
Víťazstvo si zo župnej olympiády odniesli dúbravskí seniori
Seniori z bratislavskej župy sa počas posledného septembrového víkendu stretli v Domove sociálnych služieb a rehabilitačnom stredisku ROSA na Patrónke v Bratislave. Dôvodom bol už siedmy ročník Župnej olympiády seniorov 2017.
viac
19.10.2017
Námestie slobody rozžiaria lampióny
Už po tretíkrát ožije Námestie slobody kultúrou. V piatok 20. októbra hlavné mesto pozýva od 18. do 20. hodiny rodičov s deťmi, žiakov aj mládež do tohto priestoru, ktorý bude v tento večer lákať svetlom z cca 100 lampiónov. Rozsvietená bude aj fontána Družba, ktorá je dominantou námestia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %